Studievalg og videregående studie

Økonomi

26. april 2013 af andigård (Slettet)

Jeg går og leger lidt med tanken om at skifte studie, eftersom jeg nu går på et humanistisk studie, hvor jeg ikke rigtig får tilfredsstillet min matematiske tilgang til livet og jeg skal på mange måder går på kompromis med det, jeg godt kan lide. Jeg har altid brændt for samfundsfag og er af mange af mine tidligere blevet opfodret til at læse jura, men mange af mine forældres venner er jurister og deres arbejde er ikke noget, jeg personligt kunne forestille mig at arbejde med. Derfor går jeg og overvejer om jeg skal droppe humaniora (og frygten for arbejdsløshed efter endt studie) med det fornuftige og (hårde) økonomi? Jeg har desværre ikke snittet til statskundskab, men jeg har hørt at man kan spore økonomi i retning af noget mere samfundsøkonomisk?

Mine spørgsmål er: hvor matematisk er økonomi? Samt hvilken slags matematik er det? (fx eksempel derpå - formoder ikke det er vektorer i rummet eller lignende :p )

Hvor mange timer skal man ofre på lektier ugentlig cirka? Min bror har en ven, der læser det og min bror siger, at han ikke har noget socialt liv udover sin skolegang, da han er nødt til at læse hele tiden for at kunne følge med.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2013 af candphil

Hej. Prøv at undersøge muligheden for at læse 'økonomi for humanister' - jeg ved ikke om det findes mere, men jeg har selv læst 'national-økonomi for humanister' hos politterne. Der var ikke så meget matematik, men det var et hårdt studie hvor der skulle læses meget. Det var rigtig godt, og det giver også mulighed for at skifte spor over til statskundskab ... 


Svar #2
26. april 2013 af andigård (Slettet)

Tak for tippet, men jeg tror ikke, det er sådan noget jeg vil ud i. Matematik gør mig ikke noget - overhovedet - dog var jeg ikke den i gymnasiet, der var allerbedst til det, men jeg fik 7-7 i mat A og et par gange 10 til prøver. Derudover var jeg god til fysik, hvilket jeg har hørt skulle være en fordel, i og med økonomi skulle være bygget naturvidenskabeligt op?? (man kan læse meget på nettet) Hvis jeg skal skifte vil jeg på den rene økonomilinje, dog vil jeg først forhøre mig om det vil være 'over evne' at skifte, for jeg har hørt rygter om, det skulle være det hårdeste studie og jeg vil nødig 'spilde' et år på det, hvis jeg på forhånd kan få et indtryk af studiet og hvad det kræver ;) Jeg har undersøgt henholdsvis KU og AU's hjemmesider samt søgt på nettet, dog synes jeg ikke at kunne finde svar på mine spørgsmål ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2013 af candphil

Det lyder som et besøg hos en studeivejleder vil være den bedste løsning.. - Jeg ønsker dig held med at du finder hvad du søger :-)


Svar #4
26. april 2013 af andigård (Slettet)

Et besøg hos studievejlederen ville sikkert være en super løsning under alle omstændigheder, dog tænker jeg, at der vil være nogen økonomistuderende, der ville kunne svare på spørgsmålene - men tusind tak for din hjælp! ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2013 af RoberDølhus (Slettet)

At sige økonomi er bygget naturvidenskabeligt op er en sandhed med modifikationer. I Fysik, matematik og kemi skal tingene direkte kunne bevises, førend at det betragtes som værende teoretisk holdbart.

Teoretisk økonomi er i høj grad matematiske modeller, som opstilles under specifikke antagelser, men da økonomi beskæftiger sig med individer, og disse handler ikke altid rationelt, er det ikke altid teorien holder.

Modellerne testes derfor empirisk hvor man forsøger at generalisere udfra . statistiske modeller og hvis modellen tilnærmelsesvist holder, så kan modellen "accepteres".

7/7 er ikke nogen specielt imponerende matematik karakter, men i økonomi anvendes hyppigest følgende:

Differential og integralregning
Differential ligninger
Lineær algebra
Numeriske metoder, finite differnces, eller monte-carlo.
Statstisk, og sandsynlighedsregning.
Stokastisk calculus
Topology (ikke så udbredt igen).

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2013 af Annebanana (Slettet)

Økonomi er sindsyg hårdt, men det er også virkelig fedt. Jeg ville ikke bytte studie for noget i verden. Lige pt. bruger jeg selv 60-70 timer om ugen på det, så der skal virkelig være en interesse for faget. 

Bare lige for at advare dig; så på Au er der 50 % frafald og dette er endnu større blandt piger. Samtidig har vi nogle fra diverse humanistiske uddannelser, som læser et år på øko som sidefag. Pt. er der 4 tilbage ud af 23 - resten havde ikke nok matematik med sig. 

Derudover har vi rigtig meget stastistik og abstrakt matematik. Samtidig er økonomi bygget sådan op, at vi har meget stastistik, hvor vi ikke har baggrunden for det. Så rigtig meget skal man selv rationerer sig frem til. 

Også er der økonomifagene, hvor det kræver rigtig meget logik selv at tænke sig frem til tingene, så hvis man har en analyserende tilgang til tingene, får man det svært.. 

- Men økonomi er fedt, især fordi vi er så få, der kommer igennem og derfor bliver "de svage" lynhurtigt sorteret fra, så man kun står med folk, der er virkelig dygtige tilbage - og det er fedt for os, som er vant til at have været blandt de bedste i gym :) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. maj 2013 af MiluA (Slettet)

#6

60-70 timer om ugen?!? Hvilket semester læser du på? Jeg antager, det er oecon-studiet eftersom, du referer til Aarhus.


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. maj 2013 af Annebanana (Slettet)

2. semester, men det er meget normalt, at bruger så lang på bacheloren.. 

 


Skriv et svar til: Økonomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.