Samfundsfag

Synopsis - empiriske data, kvalitativt, kvantitativt, komparativt.

28. april 2013 af Karanx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er igang med, at skrive en samfundsfaglig synopsis og er nu faldet over punktet "metode og teori", hvor jeg skal angive en kort forklaring omkring hvilken følgende type data "empiriske data, kvalitativt, kvantitativt, komparativt" som min opgave er besvaret udfra. 

Jeg er enormt lost, da jeg aldrig har arbejdet med dette i en samfundsfaglig opgave og derfor heller ikke aner hvad en ganske almindelig synopsis besvares ud fra, og hvad forskellen enlig er på overstående typer af data.

Nogen friske mennesker der har et bud? ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2013 af Singlefyren (Slettet)

Empiriske data: man bruger faktiske oplysninger fra virkeligheden. Ikke teorier. F.eks. egne eller andres direkte målinger eller observationer. Empiriske data medtager måske også vigtige faktorer, som før var ukendt.

Kvalitativt: Man ser også på baggrunde, årsager og individuelle træk. Spørger man f.eks. en person hvad han syntes om bananer, så får man mange åbne svar: kvalitative. Kvalitativt er altså 'hele pakken' og indeholder meget baggrundsinformation.

Kvantitativt: man ser kun på tal. Kan du lide bananer - ja/nej? Man bruger talmateriale til at komme frem til konklussioner. Denne metode er grov men hurtig, da man skærer årsager og individualitet fra. Metoden egner sig til store målinger.

Komparativt:  man sammenligner to ting, f.eks. hvis man analyserer den danske skoleøkonomi i forhold til den finske.

 

Spørg hvis der er noget du er i tvivl om.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2013 af candphil

 -  Jeg synes, det svar som givet i #1 er ret svært at forstå (jeg er i alle fald ikke sikker på jeg forstår det), derfor kommer jeg lige med de definitioner, som jeg mener er rigtig:

I en kvalitativ undersøgelse spørger/undersøger man bredt og dybdegående, og analyserer ofte hver enkelt resultat. En kvalitativ undersøgelse siger ikke så meget om hvor mange man har spurgt, men ofte spørger man ikke så mange, fordi det er omstændigt og langsommeligt. En kvalitativ undersøgelses analyseresultat kan være forarbejde til en eller flere kvantitative undersøgelser.

I en kvantitativ undersøgelse spørger man mange (ofte ud fra et skema med forskellige svarmuligheder) og analyserer det samlede resultat

Empiriske data er resultater fra en undersøgelse.

Sammenligninger og analyser af ligheder og forskelle mellem emperiske resultater, inden for et defineret analyseområde, er komparativ metode.


Skriv et svar til: Synopsis - empiriske data, kvalitativt, kvantitativt, komparativt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.