Andre fag

Lommeregner og bærbar computer

12. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)
Hejsa

Dette spørgsmål henvender sig primært til gymnasie elever; Mener i at man bør have en bærbar computer når man går i gymnasiet?
Hvis ja hvorfor?
Hvilken lommeregner skal man have på gymnasiet?

På forhånd mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2005 af NuclearWarhead (Slettet)

Nej, det mener jeg egentlig ikke man har brug for. Pointen er faktisk at man skal lære tingene i hovedet i stedet for at notere alt ned. Kan godt se at det måske ville være smart til databehandling i de naturfaglige fag, men generelt set synes jeg det er et nødigt hjælpemiddel.

Hvilken lommeregner? Ja, det afhænger meget af skolen og linjen/studieretningen. Vi som sproglige skulle have en TI-30, mens sproglige med mat B og matematikere med enten mat B el. A skulle have en TI-83. Det var forbudt med lommeregnere der kunne udføre algebraisk symbolmanipulation. Ved ikke hvordan det er for nye elever.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

For mit vedkommende, fungerer det godt, men ikke alle bruger computeren ordentlig, som for eksempel til spil og "andet pjat" i timen, og det ødelægger lidt, at den skulle være til en nogen hjælp; så ville de jo lære mere med et stykke papir og en blyant.

Svar #3
12. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#1

Jeg skal klart på matematisk linje, HTX. Satser derfor også på matematik A-niveau.
Kan der TI-83 godt tegne grafer og hvor meget koster de?

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Under den nye reform - samt for os gamle matematikere med standardforsøg i matematik - skal alle med matematik på A og B (såvidt jeg husker) have en lommeregner der kan regne symbolsk, dvs. en TI-89 eller nyere. Den kan tegne grafer, løse ligninger, og tusind andre seje ting. Dette kan selvfølgelig også ordnes af en bærbar computer med de rigtige programmer, en bekendt som startede på gymnasiet i år har ikke købt lommeregner overhovedet, da hans bærbare kan alt hvad TI-89'eren kan, og mere til.

Men jeg mener bestemt ikke at en bærbar er nødvendig - om den er eller ej, kommer nok mest an på ens forhold til notater. Er man typen der tager masser af notater til hver eneste time, forhindrer en bærbar nok en del skrivekramper, men ellers er den bestemt ikke nødvendig. Heller ikke i de naturfaglige fag er en bærbar strengt nødvendig, ofte synes jeg egentlig det er lettere at lave det hele med papir og blyant (matematik i Word, gys), og så bruge skolens computere når man f.eks. skal bruge regneark e.l.

Svar #5
12. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#4

Det lyder lidt som om at der er enighed i at jeg bør købe en...
Hvor meget koster de der fancy lommeregnere?

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Gav 1330 for min. Generelt vil du nok skulle betale mere for den hvis du køber den nu, skolerne får rabat når de køber større partier hjem.

Svar #7
12. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#6

1330??!!! Så dyr! og det var en TI-89...hm..Wow. Det var mange penge!

Svar #8
12. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#6

Kan man få rabat når man køber dem igennem skolen?

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. oktober 2005 af IBM (Slettet)

Du skal da have en bærbar. Det bedste jeg ved er at spille Packman i historie. Og kombineret med internet i ny og næ flyver historietimerne afsted.

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. oktober 2005 af Romulus (Slettet)

Jeg citerer hermed allan sim: "TI-89 koster 1350 kroner, hvis man køber ét stk. direkte. Ved gruppekøb (10 stk) kan man få den til 1290."

På nedenstående hjemmeside kan du se priser på en del forskellige lommeregnere.

http://www.skolebutik.dk/matematik/produkter/

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. oktober 2005 af NuclearWarhead (Slettet)

#4: Ingen med respekt for sig selv skriver matematik i Word el. andet WYSIWYG. Så bruger man LaTeX, det er overlegent (til alt faktisk, udover at være let).

Men generelt er det jo også bedre at man skriver notater i hånden da man så er nødt til at strukturere det først inden man grifler ned, og derved lærer man også noget. Med en computer vil det let blive ren nedskrivning af alt hvad læreren siger.

Og selvfølgelig spiller man ikke på sin computer i timerne, så er man satme for dum (undskyld udtrykket), så burde man ikke gå på en ungdomsuddannelse, det er selvvalgt, så må man sgu også tage det ansvar der følger med.



Mein Einstein, det er forskelligt fra gym til gym hvad man skal bruge. Nogle steder bruger de Casio, andre steder Texas Instruments.

Derudover synes jeg det er en skam at man nu åbenbart skal have lov til at bruge en lommeregner med symbolmanipulation ... Hvor let har de tænkt sig at gøre det for eleverne?

Brugbart svar (0)

Svar #12
12. oktober 2005 af Patty (Slettet)

Vil lige sige at jeg synes du burde vente med at købe lommeregner ind til du har snakket med skolen af 2 grunde. Det er blilligere og du er sikker på at få den model som din lære SKAL kunne undervise i. Kan hurtigt give problemer hvis alle andre i klassen sidder med en Casio eller noget og du har en TI et eller andet

Brugbart svar (0)

Svar #13
12. oktober 2005 af IBM (Slettet)

#11: Og selvfølgelig vælger man ikke en klassisk sproglig linie, for så er man satme for dum (undskyld udtrykket). Jeg kan ikke bruge historie til noget. Jeg bruger selvfølgelig computer fornuftigt i for mig relevante fag (naturvidenskabelige), og derudover er jeg ansvarlig nok til at bestemme, hvad jeg finder relevant at lære.

Brugbart svar (0)

Svar #14
12. oktober 2005 af JGH (Slettet)

Lad være med at købe lommeregner, før du får besked af din lærer! Jeg havde købt en TI-89, men det er kun nødvendigt med en TI-83/84 på vores skole. Så køb ikke noget!

Brugbart svar (0)

Svar #15
12. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

...i hvert fald ikke før at du kommer på gymnasiet eller HTX etc.

Svar #16
12. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)

I skal allesammen have mange tak for jeres gode svar. Jeg venter med lommeregneren, men computeren..hehe..den får jeg svært ved at vente med:D

Brugbart svar (0)

Svar #17
12. oktober 2005 af Norn (Slettet)

TI-89 er helt sikkert en god ting! Den kan en masse super smarte nyttige (2.g) funktioner, som 83/84 ikke har. Hvis du ikke mangler penge så køb den store version; Voyage 200! Dens skærm er stor :)

Bærbar? Tja... Hvis du gider! Jeg har selv købt en, som jeg flittigt bruger til skolen (men også til en masse andet). Den er bestemt ikke nødvendig, men den gør det lidt lettere.

Skriv et svar til: Lommeregner og bærbar computer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.