Geografi

Øl - hjææælp!

02. maj 2013 af Bobbel11 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg står og skal lave en evalueringsopgave til min NF-eksamen (naturfag), hvor jeg skal samle kemi, biologi og geografi i én opgave. Jeg vil gerne skrive om alkohol, men er i probelmer med min geografi-del! Jeg vil gerne skrive om øl eller generelt alkohol, men hvad kan jeg komme ind over mht. øl unde geografi? Jeg har kigget på noget omking hvad der bruges til brygning af øl (bygmalt og humle), men det er som om der ikke er ret meget om det? Nogen der kan hjælpe? Det behøver ikke være øl, som jeg skal skrive om, bare alt andet end vin, da jeg ikke må skrive om vin! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2013 af hesch (Slettet)

Du er jo selv inde på byg og humle. Kig på i hvilket klima diise planter trives.

Vin og stærkere alkohol koster mere pr. liter end øl, der hovedsaligt består af vand. Derfor er ølfremstilling følsom overfor transportudgifter, hvorfor den har bedre konkurreceevne i lande med god "transportinfrastruktur" ( gætter jeg på det hedder ).

Så det var lidt kobling mellem geografi og øl.


Skriv et svar til: Øl - hjææælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.