Dansk Historieopgave

Historieopgave

13. oktober 2005 af Misser (Slettet)
Hej...
I 2.g historieopgaven vil jeg gerne skrive om familieliv i Danmark, men er der nogle herinde som kunne give mig en ide om hvad jeg kunne skrive om under dette emne?
På forhånd tak!

Brugbart svar (1)

Svar #1
13. oktober 2005 af IBM (Slettet)

Det kunne være:

- Kvinders indtog på arbejdsmarkedet og følgerne heraf (karrierekvinder skabes, færre børn pr. kvinde, par får senere børn etc.)

- Urbaniseringen. Særligt under og efter 1. verdenskrig var byernes tilvækst stor. Dette har nødvendigvis ikke noget med selve krigen at gøre, da denne næsten ikke berørte Danmark. Grunden må være, at behovet for arbejdskraft på landet er faldet pga. flere landbrugsmaskiner. Særligt i starten af 1900-tallet blev anvendelsen af dampmaskiner øget. Disse blev bl.a. brugt til tærskning af korn, hvilket tidligere havde været en arbejdskrævende op-gave.
Anvendelsen af landbrugsmaskiner i Danmark må især siden 1940 være steget stærkt. Dette har sandsynligvis fremskyndet en stærk afgang af arbejdskraft fra landbruget i perioden 1940-1970. Lønnen til de ansatte i landbruget er højst sandsynlig også steget igennem hele perioden, hvilket sikkert har fået flere mindre landbrug til følge udvik-lingen og flytte til byen.
Urbaniseringen formindskes fra 1970-1998. Grunden hertil kan være, at flere har fået mulighed for at bo på landet men arbejde i byen. Folk har altså fået mulighed for den daglige bolig-arbejdssted-bolig-tur. Urbaniseringen skabte altså færre landbofamilier og flere byfamilier.


Skriv et svar til: Historieopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.