Eksamensforberedelse

hjæææælp miiiig det haster

15. maj 2013 af Aiaradhi (Slettet)

jeg ved det et dumt spørgsmål men har glemt det

hvordan regner man det ud?

brøker:

2 2/5 plus 1 3/4

og den næste spørsmål er afrund

äfrund til tiendedele:

98,748

afrund til hunderedele :

146,2569

hjæææælp mig det haster taaaak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2013 af PeterValberg

Læg de hele tal sammen for sig og brøkerne for sig (husk fællesnævner)
forkort brøken og "saml" til blandet tal igen:

22/5 + 13/4 = 2 + 1 + 2/5 + 3/4 = 3 + 8/20 + 15/20 = 3 + 23/20 = 3 + 1 + 3/20 = 43/20

Afrunding til tiendedele (1 decimal):

98,748 ≈ 98,7    fordi 4 < 5

Afrunding til hundrededele (2 decimaler):

146,2569 ≈ 146,26     fordi 6 > 5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
15. maj 2013 af Aiaradhi (Slettet)

@pvm

mange taak men hvor kommer 15/20 fra og 23/20 fra


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2013 af PeterValberg

jeg forlænger brøkerne for at få en fællesnævner (20):

2/5 = (4·2)/(4·5) = 8/20

3/4 = (5·3)/(5·4) = 15/20

Derefter kan de adderes:

8/20 + 15/20 = 23/20 = 13/20

dertil skal adderes de hele tal: 2 + 1 = 3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
15. maj 2013 af Aiaradhi (Slettet)

vil i ik hjælpe mig med at sige hvor 15/20 og 23/20 kommer fra


Svar #5
15. maj 2013 af Aiaradhi (Slettet)

@pvm

mangeeee taak det er en god forklaring :)'

hvem med miinus


Skriv et svar til: hjæææælp miiiig det haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.