Studievalg og videregående studie

Sociologi

25. maj 2013 af saadian (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hey! 

 

Jeg er 3.g'er som overvejer at læse sociologi. Men det bliver nok ikke på ku da mit snit ikke er højt nok... I stedet vælger  jeg at søge på Auu. Ville bare gerne spørge om der var nogle f jer der studerer derude og evt kunne fortælle lidt om studiemiljøet osv osv?

 

På forhånd tak! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. maj 2013 af SMS100 (Slettet)

Hej Saadian. Jeg er selv sociolog fra KU og har hele vejen igennem været rigtig glad for både uddannelse og studiemiljø. Nu arbejder jeg ved Aalborg Universitet (I København), og har derved lidt indblik i begge verdener. Jeg opfatter studiemiljøet på sociologi i Aalborg som positivt, og jeg er sikker på at du vil kunne få rigtig meget ud af det. Det er selvfølgelig et stort skridt at flytte så langt (hvis du er fra KBH), men der er gode muligheder for et nyt netværk og desuden mulighed for at flytte tilbage og tage kandidatdelen I København. Du skal være opmærksom på at studierne dog er bygget forskelligt op - og at det i Aalborg fylder en del at arbejde projektorienteret og i grupper (det første år er et basis år, som tages sammen med andre studieretninger). Har du desuden overvejet Sam. Basis på RUC - hvor der efterfølgende vil være mulighed for at læse socialvidenskab? Venligst SMS100


Svar #2
28. maj 2013 af saadian (Slettet)

Hej SMS100! 

 

Tak for dit svar! Ja jeg tænkte også på flytte netop for at udvide mit netværk og bare det at jeg gerne vil lidt væk.  Jeg ska igang med at søge lejelighed deroppe hvis jeg får en studieplads. 

Okay det vil sige at der er en større forskel på studiet de 2 steder? Jeg troede bare man blev undervist på samme måde :) Men projektarbejde kan jeg sagtens klare, dog er individuelle opgaver heller ikke en udfordring for mig. Ja jeg tænkte også på at tage bacheloren deroppe og så kandidaten på KU. Og ja den har jeg også overvejet, derfor vil jeg søge begge steder :) 

- Hvad menes der med et basisår? Og hvordan kan det lade sig gøre? 

Og hvad kunne man evt lave efter endt uddannelse, altså efter at ha opnået titlen Cand.soc? ( arbejde) 

 

Mange tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2013 af npcnb (Slettet)

Det er kun det første halve år.

http://basis.samf.aau.dk/1-semester/

Det betyder at du det første semester skal have en bredere undervisning i flere samfundsvidenskabelige fag. Du kommer til at have undervisning sammen med "Historie, Samfundsfag, Samfundsøkonomi, Jura, Erhvervsjura, Erhvervsøkonomi og Politik & Administration", og det er altså først på 2. semester at du "rigtigt" går i gang med sociologistudiet. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2013 af SMS100 (Slettet)

Hej igen. I tillæg til ovenstående kommentar kan du her læse lidt mere om det faglige indhold i Aalborg: http://www.studieguide.aau.dk/uddannelser/bachelor/30928/fagligt-indhold/  ... og her kan du se lidt nærmere på nogle af de muligheder du vil have efterfølgende i forhold til job: http://www.studieguide.aau.dk/uddannelser/bachelor/30928/job-karriere/. Sociologer laver mange forskellige ting - fra konsulentopgaver i det private, over rådgivning, forskning og undervisning, til job i dette kommunale. På KU vælger man specialisering indenfor fx "Politisk Sociologi", "Organisationssociologi", eller "Kultursociologi". Selv har jeg specialiseret mig i forskning og metode og er pt. i gang med et forskningsprojekt om arbejdsløshed. Mvh SMS100


Svar #5
28. maj 2013 af saadian (Slettet)

Mange tak for jeres svar!

Jeg har kigget lidt rundt på diverse hjemmesider og læst jeres indlæg omkring studiet og hvordan og hvorledes og jeg er meget positivt overrasket! :) 

 

Umiddelbart ser det ud til at være en meget spændene uddannelse, så jeg håber at få en studieplads der :) 

Jobmuligheder virker også til at være ret så godt, samt selve studiet. :)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2013 af Seraya

Aalborg bliver mere og mere en studieby - det boomer heroppe pt, så du kan roligt flytte herop. Sociologi skulle vist også være ret godt heroppe :-)


Svar #7
21. juni 2013 af saadian (Slettet)

Tak for jeres svar (undskyld sent svar :s) 

 

Jeg har et andet spørgsmål.. Jeg bestod desværre ikke Matematik og jeg har det på A. Selvom uddannelsen kræver at man skal have bestået matematik på b og det gjorde jeg heller ikke i 2.g Men mine årskaraktere i mat A var 4/4 på skrift og mundtligt. Skal jeg så stadig supplere? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvis du hverken har bestået Mat B eller Mat A, kan du jo ikke honorere det specielle beståkrav til Mat B, så det ser ud til, at du er nødt til at tage det (og bestå det) på suppleringskursus.


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. juni 2013 af SMS100 (Slettet)

Jeg er af samme opfattelse som #7, selvom det er ved at være nogle år siden jeg var igennem. Hvis du ikke har bestået hverken B eller A, så opfylder du ikke kravene. Derfor er du nødt til at tage B en gang mere, og bestå.


Svar #10
22. juni 2013 af saadian (Slettet)

Hmm Jeg tror jeg melder mig til et sommerhold i matematik b og gå til eksamen i august måned. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. juni 2013 af Seraya

Fornuftigt - så er du sikker :-)


Svar #12
02. juli 2013 af saadian (Slettet)

Hej igen alle sammen! 

 

Jeg sendte en ansøgning til gsk, men jeg har fået afslag, da jeg har afsluttet matematik på A. De vil ikke lade mig tage B igen.. Jeg vil virklig gerne læse videre men står desværre ud for en forhindring :( 

 

Jeg aner ikke hvad jeg skal gøre. 


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. juli 2013 af Snavne (Slettet)

Hej, hvis du har fået 4 i årskarakter skrift og mundtlig matematik A og har dumpet til eksamen har du vel bestået?? Medmindre du har dumpet både skriftlig og mundtlig eksamen i matematik A..


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. juli 2013 af tomse8909 (Slettet)

Har du spurgt om du må tage mat A i stedet?


Svar #15
02. juli 2013 af saadian (Slettet)

Godaften Snavse og tomse8909 

Jeg har fået 4/4 i årskarakter i matematik A. Jeg skulle kun op til skriftlig matematik A hvor jeg fik -3. 

 

- Nej, det har jeg ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #16
03. juli 2013 af Snavne (Slettet)

Ej hvor nederen, hvis du havde fået 00 i stedet for -3 havde du bestået faget samlet med et snit på 2,7.


Svar #17
03. juli 2013 af saadian (Slettet)

Tjaa kom desværre ud for nogle personlige problemer. Men sådan er det. Men jeg har skrevet til GSK om at få lov til at tage mat A istedet. Håber virklig jeg kan! For jeg kan simpelthen ikke tage et sabbatår og lave ingenting. Jeg brænder virklig for komme ind og læse! 


Brugbart svar (0)

Svar #18
03. juli 2013 af Snavne (Slettet)

Ja det kan ske for enhver - håber du kommer ind på GSK og kan påbegynde dit drømmestudie snarest.:-))

 


Brugbart svar (0)

Svar #19
03. juli 2013 af tomse8909 (Slettet)

tja det gode er vel at du nu kan få SU i sommerferien, imens du tager et fag der burde være let for dig at bestå anden gang. (du har jo været igennem hele møllen før) Altså hvis de optager dig


Svar #20
03. juli 2013 af saadian (Slettet)

Mange tak for jeres svar!

Det er korrekt.. Ja og jeg er glad for at man kan få su, jeg får ikke tid til arbejde hvis jeg skal i skole i 37 timer. Men jeg håber jeg bliver optaget på A. Utroligt at en karakter kan ødelægge så meget :( 


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.