Dansk Historieopgave

Fakta, fiktion og faktion

28. maj 2013 af Nellyelly (Slettet)

Hej! Jeg tilføjer et lille afsnit af min dansk historieopgave, i håb om at nogle vil læse den, og hjælpe mig med om det er korrekt det jeg har skrevet.

Det enkelte tv-program eller den enkelte film skaber en kontrakt med den enkelte seer. Denne kontrakt hjælper seeren med at finde ud af hvordan tv-programmet eller filmen skal opfattes, og hvilke forventninger vi skal have til det, altså om vi skal forvente noget fiktivt eller noget faktisk.  Vi kan ved at se filmen eller tv-programmet genkende nogle fakta- eller fiktionskoder, hvilket afgøre om det viste er noget fiktivt eller noget faktisk.
Fakta- og fiktionskoderne kommer til udtryk gennem det vistes hensigt, handling, budskab, kamerabevægelser, billedbeskæring, lyd, klipning og andet. Faktakoderne har til hensigt at informere, dokumentere og argumentere, mens fiktionskoderne har til hensigt at underholde, skabe oplevelser og give modtageren egen mulighed for at fortolke stoffet.  Faktakoder er et afsæt på virkeligheden, det vil sige faktiske film og udsendelser viser udsnit af virkeligheden. Her er fiktionskoder helt anderledes, der er inspireret af virkeligheden, men er ikke på nogen måde forpligtet på virkeligheden, hvilket bevirker at fiktive film kan foregå i et andet univers, og have væsner som ikke findes med i filmene.
Der findes en blanding mellem fiktivt stof og faktisk stof, blandingen har mange forskellige navne, i denne opgave vil blandingen blive kaldt faktion.  Faktion fremstår blandt andet i reality shows i denne sammenhæng er kontrakten faktion fordi, at det i reality shows er virkelige hændelser som bliver dramatiseret.

På forhånd, tak :)


Skriv et svar til: Fakta, fiktion og faktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.