Studievalg og videregående studie

HA almen (i Århus)

31. maj 2013 af FactFiction (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har nu gået på mit studie i et år, og jeg overvejer at skifte til HA almen. 

Jeg har indtil nu studeret erhvervsøkonomi på uni, og nu overvejer jeg at skifte til HA almen på Handelshøjskolen i Århus. 

Jeg har allerede læst en del på nettet, men jeg er interesset i at høre lidt mere om studiet - evt. fra andre studerende, der går på HA almen. Både mht. det faglige og sociale. 

faglige: 

Hvordan er det matematiske niveau? især indenfor statistik? 
eksamenerne: hvor ofte ligger de, og hvor mange er der ca. hver gang? 

sociale:

hvordan er det sociale?
Både mht. hold og fordeling af piger og drenge?
Og hvad med sådan noget som rusdage? 

Hvad med fritid? Hvor lange er dagene? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2013 af Mirob (Slettet)

Hejsa - har lige bestået min BA på Handelshøjskole i går. :)

Mht. matematik, så er der en del. Nievauet for matematik på 1. semester er ikke super højt, men statistikken skulle eftersigende være det sværeste i Danmark fx sammenlignet med CBS. Der er både statistik I, statistik II og Videnskabsteori og metode II (som også er statistik)  Det resterende matematik omfatter udregninger i Excel-ark, og ikke en masse bevisførelse. Mere orienteret i praktisk anvendelig retning, selvom det dog stadig kan være svært til tider. Jeg har aldrig haft flair for matematik, men har klaret det matematiske helt fint. Oså statistikken er det gået ret godt for mig. Videnskabsteori og metode II er det sværeste, der dumpede 45 % på min årgang. Men det kan være, at de har justeret forventningerne lidt i mellemtiden.

Der er seks eksamener hvert semester de først to år, 5 pointsfag. En mundtlig, resten skriftlige. De ligger i januar, ofte lige efter den 1. - så juleferie er der ikke noget der hedder :) Om sommeren ligger de slut maj, start juni. 5. semester er valgfag, så antallet af eksamener afhænger af det. 6. semester er bachelor og erhvervsret. Så kun to eksamener.

På 3. semester kan du tone almen, så du enten læser IT, bæredygtighed eller etik og ledelse. Jeg valgte bæredygtighed, og hvis du har interesse indenfor det område, kan det klart anbefales. Det rykker selvfølgelig lidt rundt på faget, at tone uddannelsen...

SL gør meget, for at holde fester for de studerende. Der er også mange faglige såvel som sociale arrangementer, hvor man kan blive bundet sammen. I klasserne er der ca. 40 % piger, og 60 % drenge. Der er en introuge, den brød jeg mig ikke om. For meget druk, for lidt teamwork - det er en smagssag. Der er også en rusweekend tur til et eller andet sted. Man kan hoppe rundt på tværs af holdundervisningen og forelæsningerne, det gør, at man skal arbejde lidt for det sociale til dagligt. Man får ikke en klassefølelse på samme måde som i gymnasiet.

Dagene er længere første og andet semester, derefter er der ikke så meget. På 6. semester har du otte faste timer om ugen. Jeg har haft overskud til studiearbejde i butik ved siden af studerne på alle semestre. Men timerne kan ligge underligt. En dag kunne være: 10-12 og 16-18 - det er ikke helt til at vide, og det har ændret sig under mit uddannelsesforløb, efter vi blev lagt sammen med uni.

Har du flere spørgsmål er du velkommen :)


Svar #2
31. maj 2013 af FactFiction (Slettet)

Hvor lang er en normal dag på 1. og 2. semester? fra 8-18? Eller har man tid til at holde lidt fritid af og til? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2013 af Mirob (Slettet)

Som sagt, så har det ændret sig, efter vi er blevet lagt under uni og fået det akademiske kvarter. Men jeg husker det som 8-14, 10-16. Og som regel torsdagen fri. Men det kan rykke sig lidt rundt, og aflyste timer kan blive lagt på mærkelige steder...


Svar #4
31. maj 2013 af FactFiction (Slettet)

Jeg mente mere, hvor lang tid man selv bruger på studiet om dagen inkl timerne på selve studiet? Hvor meget tid man skal lægge i det? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2013 af Mirob (Slettet)

Det er svært at sige, det afhænger af fagene, hvor svært man har ved det. Jeg kan faktisk ikke huske det, og de seneste to semestre, har jeg ikke laver specielt meget ud over at følge med i undervisningen. Men de første semestre er der lidt opgaver, de fleste frivillgie, og en masse holdundervisning, så der skal du nok bruge 1-2 to timer om dagen ud over forelæsningerne og holdundervisningen...


Svar #6
31. maj 2013 af FactFiction (Slettet)

Lige nu har jeg en dag fra 8 - 18 hver dag undtagen fredag. Er det hen af det samme på HA'en?  

Jeg har det ikke så slemt med matematikken. Det er mest et fag som mikroøkonomi, hvor den matematik vi har er meget omfattende - og svær, vil jeg mene. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. juni 2013 af Mirob (Slettet)

Igen, det kan jeg ikke rigtig sige, idet vi er blevet lagt sammen med uni, siden jeg har gået på HA-almen linjen.

Mikro og makroøkonomien er ikke vildt omfattende.


Skriv et svar til: HA almen (i Århus)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.