Studievalg og videregående studie

Karaktergennemsnit

11. juni 2013 af Elefantmarch (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har ledt og ledt online efter en guide til, hvordan man beregner sit karaktergennemsnit.

Hver gang er der dukket både forskellige metoder og regneark op. Har nemlig indtastet mine karakterer og fået forskellige gennemsnit! :S Det er sgu til at blive forvirret over...

Er der nogen, der med lidt erfaring kan give KORREKT svar på, hvordan man beregner sit karaktergennemsnit?

Jeg går på HF enkeltfag...


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2013 af DMUS (Slettet)

Når der tales karaktergennemsnit er det som oftest det vægtede gennemsnit der refereres til. Dette beregnes ved at tage produktet af din karakter og den dertilhørende vægtning, (fx ECTS point, A/B-fag konvertering til point ol.) Herefter dividerer du din subtotal med summen af din vægtningsfaktorer.

Eksempel:

Engelsk 10 - vægtet 5

Dansk 7 - vægtet 10

Matematik 12 - vægtet 10

Geografi 2 - vægtet 5

10*5 = 50
7*10 = 70
12*10 = 120
2*5 = 10

SUM = 250

250/30 = 8,33

Tilsvarende ville dit ikke-vægtet-karaktergennemsnit være: 31/4 = 7,75.

 

Håber det giver mening. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2013 af sarahh0 (Slettet)

Jeg har samme problemer.

Men Jeg har bare fået vid at der noget der hedder karakterevægt .

fage på A har 2

B har 1,5

c 1

epr 1,5

sso 1,5

hvis du har fået 4 i skriftlig dansk A og 7 i mundtlig , så er det:

1*4 

1*7

og alle til sidste gan du dividere med sumen af vægt.

håber det giver mening :-)


Brugbart svar (2)

Svar #3
13. juni 2013 af tomse8909 (Slettet)

http://softit.dk/snit.asp?page=STX

Den nemme løsning.


Svar #4
13. juni 2013 af Elefantmarch (Slettet)

# 3

Den regner ikke rigtigt, hvis man skal gå ud fra hvad # 1 skriver!


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. juni 2013 af tomse8909 (Slettet)

#4 Den kan instilles til HF enkeltfag


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. juni 2013 af sarahh0 (Slettet)

Ja softit.dk/snit, regner forkeret.

 


Skriv et svar til: Karaktergennemsnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.