Studievalg og videregående studie

Hf?

21. juni 2013 af inddd (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg går i 1.g, i går var jeg oppe i biologi-eksamen, som er på C-niveau. Jeg fik desværre kun 4, men til gengæld 12 i årskarakter. 
Mit drømmestudie kræver en karakter, som er på næsten 11, så det vil sige at jeg virkelig skal knokle for at komme derop.
Jeg tænkte på om det er muligt at tage et enkelt fag i hf, og dermed få en anden karakter.

Mine spørgsmål er så:
- Er det muligt at tage hf, mens man er ved at tage en ungdomsuddanelse evt. via aftenskole?
- Hvis ja, og jeg så starter på hf, er det så min eksamenskarakter (4) eller den karakter jeg får på hf der vil stå + vil jeg få en ny årskarakter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2013 af Hexaemeron (Slettet)

Hej!

Ja, det er muligt at tage et fag på HF sideløbende. Du skal dog søge tilladelse fra dit gymnasium for at inkludere faget i din samlede studentereksamen.

Jeg tror dog ikke, at du kan tage faget om på samme niveau. Du skal løfte det til B niveau for at ændre karaktererne. Du kan således ikke blot ændre den uønskede eksamenskarakter og beholde årskarakteren.

Jeg vil tro, at du også har mulighed for at løfte faget på dit eget gymnasium, men det er selvfølgelig godt at have HF-muligheden i baghånden, hvis det eksempelvis ikke kan lade sig gøre rent skemamæssigt. Du kunne eksempelvis bruge det som dit obligatoriske, naturvidenskabelige C-fag, hvis ikke du i forvejen har det inkluderet.

(Nu har jeg selv kæmpet i 3 år for at kunne få et snit på over 11, da jeg ønsker at kunne søge ind på gode universiteter i udlandet. Derfor kender jeg lidt til nogle organisatoriske fif til at få et højkt snit.

Du kan eksempelvis tage et ekstra højniveaufag gennem aftenskole på HF. Det kunne være engelsk A eller matematik A, som jeg selv overvejede. Så kan du nemlig komme op på 6 A-fag og få bonussen på 1,06.)

HVad vil du forresten ind på?


Svar #2
27. juni 2013 af inddd (Slettet)

Tak for svaret Hexaemero

men øv, øv, hvor er det ørgeligt, at jeg bliver nød til at ophæve faget... det bliver jo vandskeilgt. Ved du ca. hvor mange dage, sådan en aftensskoleklasse i HF varer?

Jeg tænkte på hvis jeg nu er så heldig at score 10- og 12-taller i mine andre års-og eksamenskaraktere, tror du så ikke at jeg kan komme på 11 eller deromkring. Jeg havde jo trods alt kun biologi på C, hvilket kun har en vægtning 1. Desuden har jeg 4 A-fag, og når man går på htx, kan man gange sit snit med 1,03, hvis man har 4 A-fag, desuden kan jeg jo også gange mit gennemsnit igen med 1,08 (eller der omkring), hvis jeg vælger en uddanelse inden for 2 år. Så mon ikke, at det går??


Svar #3
10. juli 2013 af inddd (Slettet)

Hej igen, jeg har lige et spørgsmål igen som jeg håber at jeg kan få svar på. 

Spørgsmål:

Det er ikke mulight at ændre sin karakter når det står på eksamensbeviset, men er det muligt at ændre min karakter, hvis jeg tager HF ved siden af min gymnasiale uddannelse (altså inden jeg får mit eksamensbevis)?
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juli 2013 af Hexaemeron (Slettet)

#2

Jo, én enkelt smutter fohindrer dig ikke i at komme op omkring 11 i snit. Men der må selvsagt ikke komme for mange af dem.

Hvis du kan inkludere de 1,08 for tidlig studiestart er jeg sikker på, at det nok skal gå. Så bør du hellere koncentrere dig om at score gode karakterer i de andre fag. I realiteten skal du jo så kun bruge lidt over 10 (men den pågældende adgangskvotient kan jo ændre sig over tid).

#3

Ja, hvis du vælger faget på højere niveau. Jeg tror ikke, at du kan tage det samme fag igen på HF for at ændre en karakter. Du er nødt til at opgradere faget, hvis du vil ændre en karakter.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juli 2013 af Integraldx (Slettet)

Du kan enten tage faget op på et højere niveau, eller du kan vælge at tage eksamen om og forsøge at få en bedre karakter. Din karakter vil aldrig kunne blive lavere, hvis det skulle gå værre end første gang. Det vil altid være den højeste karakter, som tæller. Jeg ved dog ikke mht. årskarakter, da jeg selv har taget HF som enkeltfag.

Men så vidt jeg ved, er det i princippet ligegyldigt, hvor du har dine eksaminer fra. Så længe du har beviserne for dem, kan de indgå i en samlet studentereksamen, og derfor kan du jo godt gå over og tage biologi C i HF enkeltfag, og stadig gøre brug af den i et samlet eksamensbevis, hvis du får en højere karakter denne gang end du oprindeligt gjorde.

Min kæreste har taget det samme fag om på forskellige skoler, og det kan man godt, for de har tilsyneladende ikke noget centralt system. De kan med andre ord ikke kontrollere, om du allerede har haft det fag et andet sted. Du kan jo blot tilmelde dig som selvstuderende på HF enkeltfag. Så bliver du tilknyttet en lærer, som giver dig et pensum og så skal du sådan set bare gå til eksamen. Du skal ikke følge noget hold. Det er en udmærket måde at forbedre sit snit på, hvis man føler, at man godt kan magte at sætte sig ind i stoffet uden at følge noget undervisning (og hvis du allerede har haft det før).


Svar #6
12. juli 2013 af inddd (Slettet)

Mange tak for jeres svar Hexaemeron og Integraldx. De var helt klart til hjælp for mig.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juli 2013 af Hexaemeron (Slettet)

#6

Velbekomme. Men pas på svaret i #5. 

Det er vildledende. Du kan IKKE tage eksamen om - så ville alle jo gøre det, hvis de fik en (i deres optik) utilstrækkelig karakter. Kun hvis du vælger faget op på højere niveau bortfalder karakteren.

Derudover nævnes det, at det er principielt ligegyldigt, efter hvilken bekendtgørelse man har taget sin eksamen. Det er korrekt. Men du kan ikke blot tage ét fag om via HF og inkludere det på HTX - netop fordi du jo allerede har inkluderet faget. Det tror jeg simpelthen ikke på, at din uddannelsesinstitution vil tillade dig at gøre.

Der, hvor denne regel har en relevans, er, når man skifter gymnasial uddannelse. Så kan man overføre sin Biologi C karakter fra HTX, selv om man skifter over på eksempelvis HF. Men det kan altså ikke bruges til at tage et allerede bestået fag om.

Dine muligheder er at vælge faget op eller beholde karakteren (eller evt. at skifte gymnasial uddannelse så du kan tage faget forfra, men det kan vist ikke anbefales på baggrund af en enkeltstående karakter).

Jeg vil dog anbefale dig at skrive en mail til din studievejleder og spørge, om du kan tage faget om via HF. Under alle omstændigheder skal du jo derigennem for at få en tilladelse til at inkludere de nye karakterer i din samlede eksmane. Det kan jo være, at der er en måde, men regn ikke med det.

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. juli 2013 af Pettson

Jeg vil anbefale dig at få svar på dine spørgsmål hos studievejlederen på handelsgymnasiet.

Et gymnasialt suppleringskursus kunne måske også være en mulighed ... læs mere her.


Svar #9
31. juli 2013 af inddd (Slettet)

Hej Pettson, mange tak for dit råd.

Jeg skal først snakke med min studievejleder den 5. august. Men jeg bor i Herning, og har tjekket deres skema for 2013/2014. De har ikke biologi B på deres aftenshold, men til gengæld har de er Biologi B-hold på deres eftermiddagshold, problemet er bare, at jeg er i skole på det tidspunkt. Hvad gør jeg så? 


Skriv et svar til: Hf?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.