Studievalg og videregående studie

Statskundskab AU eller KU

02. juli 2013 af Studiestart123 (Slettet)

Hej

 

Til august skal jeg igang med at studere statskundskab. Mens jeg er helt sikker på, at jeg vil tage min kandidat i kbh er jeg ekstremt meget i tvivl om, hvor jeg skal tage bacheloren, og jeg skal have valgt senest på fredag. 

Jeg er klar over, at der er små forskelle i fagsammensætningerne ´, som vel kort kan opsummeres til at AU har mere økonomi og metode, mens KU har mere sociologi og international politik. 

Derudover har jeg selvfølgelig også mine fordomme og forudindtagelser. Det er mit indtryk, at det sociale studiemiljø er bedre på AU da de fleste studier er koncentreret samme sted. Dog tiltaler kbh' størrelse mig meget, og jeg er i tvivl om jeg vil vente til jeg er ca. 25 med at flytte derover. Omvendt så trækker det også i mig at prøve at studere på AU grundet det sociale.

Jeg håber i kan hjælpe mig med følgende spørgsmål:

1) Er det i virkeligeheden overhovedet mere socialt og flere sociale arrangementer på AU

2) Er der forskel i arbejdsformerne på de to universiteter

3) Er der forskel på niveauet på de to studier?

Jeg håber meget på at høre nogle saglige argumenter, og vil gerne frabede mig, at dette bliver "mudderkastning" mellem to forskellige byer :)

Jeg er desuden ligeglad med, hvad der ligger tættest på familie, og andre universiteter end disse to er ikke inde i billedet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juli 2013 af Hexaemeron (Slettet)

Hej!

Jeg sidder i den samme problemstilling og kan ikke helt bestemme mig for, om jeg vil søge ind i København eller Aarhus.

Derfor er jeg også rigtigt interesseret i at høre nogle gode svar!

Jeg tror dog i sidste ende, at jeg vælger at søge København. Opbygningen med mere international politik og sociologi tiltaler mig mere end økonomi og metode. Desuden ser jeg mulighederne for et interessant studiejob som langt bedre, og det er også vigtigt for mig.

Jeg er dog lidt nervøs for det sociale og er noget usikker på det sociale miljø på studiet. Jeg er lidt bange for, om der er alt for mange overambitiøse mennesker. Nogen der kender lidt til, hvilken type af mennesker, der typisk søger studiet i København?
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juli 2013 af emil16 (Slettet)

Der er absolut intet at være nervøs for ift. Det sociale miljø på KU. Jeg kan med ret stor sikkerhed sige, at det er et af de absolut bedste studiemiljøer overhovedet, med fatastiske mennesker, super traditioner og et hav af sociale arrangementer. Desuden er CSS champussen det bedste i københavn og der er super gode relationer på tværs af alle de samfundsvidenskabelige studier. Jeg kan slet ikke se hvorfor det skulle være en anden type der søgte ind på KU end på AU, hvis det er pga. Er der er lidt forskel i adgangdskvotienten så læg endelig ikke for meget vægtt på det, det betyder reelt intet så snart man er i gang med studiet, så vær ikke bekymret for det :)

Skriv et svar til: Statskundskab AU eller KU

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.