Studievalg og videregående studie

Odontologi (Tandlæge)

04. august 2013 af jenee

Hej derude, 

Jeg er lige blevet student med et snit på 9,7 (inkl. gange med 1,08 og gange med 1,03 pga. 5 a-niveau). Jeg søgte ind hos odontologi i Århus og havde satset en smule på en heldig standby-plads. Desværre viste det sig at standby karakteren er på 9,8 i år (AV, det tæt på)!

Ligenu ved jeg ikke rigtig hvad jeg skal lave. Chancerne bliver nok ikke større næste år, da snitter statisk set kun ville stige. Så er der jo self. Kvote 2. Ved Århus Odontologi er Kvote 2 snittet snittet af fagene Fysik, Matematik, Kemi, Dansk og Engelsk. Så jeg kunne i år læse Fysik, Matematik og Engelsk op som enkelt-fag for at forbedre mit Kvote 2-snit. Også kunne jeg forsøge at få en studierelevant praktikplads hos en tandlæge, selvom jeg har hørt det er meget svært at få. 

Og efter alt dette her ville jeg så via Kvote 2 (automatisk også Kvote 1 og standby) næste år.

Da jeg ikke har gået i 10. klasse, efterskole eller har gået nogen klasser om er jeg stadig meget ung og er derfor ikke bange for at "spilde" et år. Problemet er bare om jeg vil tandlæge så meget, at jeg er klar til at gøre alt det her for at blive tandlæge. Tandlæge er trodsalt en ønske jeg har skabt mig indenfor sidste år, da jeg fra 7.klasse til 3.g nærmest har været stamkunde ved tandlægen, og prøvet det meget nu - hvor jeg tænkte "det ku da være fedt nok - og gir gode penge". Og jeg kan heller ikke rigtig komme på nogen andet jeg ville læse ellers, udover Civilingeniør - Design retningen (Integreret design, Arkitektur design, Innovation og Design).

Jeg ville bare spørge om i har nogen kommentar, holdninger, ideer eller andet?

Nogen der  ved noget om tandlæge studiet? om det hårdt? kedeligt? arbejdsmuligheder? osv.

På forhånd tak!

Mvh. Jeneepan


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. august 2013 af dannysannem

Jeg ved at vi på Rønde Højskole gennem tiden har haft nogle elever som overvejede at gå tandlægevejen. De har bl. a. fulgt vores Sygepleje/medicinlinje for at blive afklaret omkring uddannelse. Om det kan bruges på kvote 2 ved jeg ikke 

Sådan skriver de om bl.a. højskoleophold:
"Erhvervsarbejde, udlandsophold, højskoleophold og lignende er ikke i sig selv særligt relevante kvalifikationer i forhold til ansøgning om optagelse på en bacheloruddannelse. De særlige kvalifikationer skal have en tæt kobling til den uddannelse, man søger optagelse på."  Kilde: http://bachelor.au.dk/optagelse/kvote-2/

Du kan kigge forbi næste tirsdag til besøgsaften hvis det skulle have interesse: http://www.rondehojskole.dk/hoejskolen/besoegsaften/


Svar #2
07. august 2013 af jenee

Mange tak! :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2015 af kamilla205

Hvordan gik det? Endte du med at søge ind via kvote 2? 

mvh Kamilla


Svar #4
12. juni 2015 af jenee

Ja, og kom ind :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2015 af æhe (Slettet)

Fedt! Kom du ind på baggrund af dit kvote 2 snit? Eller lavede du andet også?


Svar #6
12. juni 2015 af jenee

Kvote 2 snit + 1 måneds praktik ved en privat tandlæge + diverse anbefalinger og motiveret ansøgning (tror dog ikke disse havde indflydelse, hvem ved?)


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juni 2015 af æhe (Slettet)

Nej okay, jeg har nemlig hørt, at det primært er snittet de kigger på. Må jeg spørge, hvad dit snit blev på? Inde på AU's hjemmeside står der nemlig "11,3 (vejledende)" ved kvote 2. Det er bare for at vide, om jeg selv har en chance nemlig.


Svar #8
12. juni 2015 af jenee

Faktisk kun 10,8 mener jeg. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. juni 2015 af æhe (Slettet)

Okay - det er også højt. Men det er lidt underligt, at de skriver 11,3 derinde.


Svar #10
12. juni 2015 af jenee

Blev også overrasket over de 11,3 selv dengang. Må være praktikken osv. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. juni 2015 af æhe (Slettet)

Ja, det har nok været det. Det er bare lidt for sent for mig at få en praktikplads nu :S men 11,3 er virkelig højt, så kan håbe på, at det måske falder lidt i år. Sidste år var det jo på 10,3. 


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. august 2016 af shoaibsherzai

Hej må jeg spørge hvordan kom du til praktik hos privat tandlæge ? Var det gratis eller skal man betal for det ?


Skriv et svar til: Odontologi (Tandlæge)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.