Studievalg og videregående studie

JURA DELTID

19. august 2013 af Jenshansen223 (Slettet)

Hej alle sammen. Jeg står med et problem. Jeg er blevet optaget på jura på deltid på SDU eftersom jeg ikke havde snit til at komme ind på de andre universiteter. Der gives dog INGEN form for ydelse, altså ingen SU, ungdomskort. Uddannelsen i sig selv er meget dyr, men transporten bliver med et pendlerkort 3000kr om måneden fra slagelse. Er der ikke nogle der ved om man i det mindste kan få betalt transporten. Jeg kan nemlig ikke overskue sådan et beløb med så mange udgifter. Alt synes blot lukket, det er utroligt, da det er en videregående uddannelse? Hvis jeg rejste til udlandet og fik kurser som vil lede frem til en bachelor, så har de intet problem med at give mig dette. Synes det er dybt uretfærdigt. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2013 af Roman Garcia

Jeg synes ikke, at det er uretfærdigt. Man har mulighed for at betale for en uddannelse, som går uden om det almindelige optagelsessystem. Sagt på en anden måde - staten yder støtte til dem, der bliver optaget via det normale optagelsessystem - hvis du ikke kan komme igennem nåleøjet til denne uddannelse, så må du jo selv betale.

Det er netop også en uddannelse på deltid - det betyder, at man kan arbejde ved siden af. Det er en BA-uddannelse, som tager 5 år i stedet for 3 år, og som følge heraf har man væsentligt mere fritid. Så jeg vil foreslå, at du finder et fuldtidsarbejde, så burde det være tilstrækkeligt med penge til at dække eventuelle udgifter. Når uddannelsen nu er indrettet således, at du kan arbejde ved siden af, så synes jeg kun at det er fair, at man ikke får en masse midler fra staten. Derfor får man heller ikke adgang til ungdomskort til toget. 

Alternativt kan du jo også tage en HA (jur). Her er adgangskvotienten ikke så høj. Her har du også mulighed for at arbejde med juridiske problemstillinger, men du får også et indblik i økonomiske problemstillinger. Du kan naturligvis ikke blive dommer eller advokat med en HA (jur), cand. merc (jur), men hvis man finder den rigtige stilling efter endt uddannelse, kan man nogle gange lave det samme som personer med en alm. cand. jur. Jeg ved ikke, om der stadige er ledige pladser på HA(jur) nogle steder, men lyder dette ikke som en mulighed?

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2013 af sinesin (Slettet)

Hvordan kan man blive optaget på deltid?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. august 2013 af Roman Garcia

Det er en betalingsuddannelse, hvilket vil sige, at der ikke er de samme karakterkrav. Dog kan man afvise studerende, hvis der er for mange, som søger om optagelse.

Det tager 5 år at blive BA.

Adgangskravene er som følger:

Du skal have en fuld adgangsgivende gymnasial uddannelse med følgende tre niveauer bestået

• Dansk A og

• Engelsk B og

• Historie B eller idéhistorie B eller Samfundsfag B eller Samtidshistorie


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. august 2013 af Roman Garcia

Endvidere kan det siges, at såfremt der er flere kvalificerede og rettidige ansøgere end ledige studiepladser, vil udvælgelse finde sted på baggrund af en samlet vurdering af følgende:

    Motiveret ansøgning
    Relevant uddannelse
    Relevant erhvervserfaring
    Erhvervserfaring
    Frivilligt arbejde
    Relevante kurser
    Anden relevant erfaring


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2013 af sinesin (Slettet)

#4 Kan man også gøre det indenfor Psykologi? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. august 2013 af Roman Garcia

Det tror jeg ikke. Jeg er i hvert fald ikke vidende om det.

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. august 2013 af sinesin (Slettet)

#6 

Okay. tak for svaret


Skriv et svar til: JURA DELTID

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.