Studér i udlandet

UCAS ansoegning

20. august 2013 af jeppegrand (Slettet)

Hej alle. Jeg sidder i disse dag med min Ucas ansoegning, men jeg bliver ved med at ramme ind i begreber og krav, som jeg har svart ved at konvertere til danske termer (ved nogle ting er dette dog ogsaa unoedvendigt). F.eks. udfylder jeg pt. min uddannelseshistorik og alllerede her er jeg i tvilv om jeg skal indtaste ALLE mine skoler eller bare min gymnasielle og relevante uddannelse? Herudover stiller den mig sporgsmaalet: "Please state the highest level of qualification you expect to have before you start your course" og her ved jeg ikke hvad jeg skal svare overhovedet. Er der nogen som har erfaringer og som kan lde mig lidt igennem? :)

Tak for det i hvert fald
/Jeppe


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2013 af Rastapopoulos (Slettet)

Hej Jeppe,

Jeg sidder med det samme problem.

Hvis du finder nogle måder hvorpå man kan opnå relevant hjælp i en dansk kontekst må du meget gerne skrive. Har stillet mange spørgsmål via mail. til UCAS og relevante universiteter uden at få andet end standard-svar tilbage. Hvis du har lyst til at udveksle forslag og erfaringer desuden, så er du meget velkommen til at skrive en besked her.

mvh Lasse


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2014 af mac152 (Slettet)

Hej Jeppe og Lasse 

Mit problem ligger ligesom jer også i sektionen 'education'. Har i fundet ud af om man fx også skal indtaste ens folkeskole? Hvad man skal svare under 'please state the highest level of qualification you expect to have before you start your course'? Hvilken 'qualification title' en dansk gymnasiel eksamen har?

Ethvert svar bliver taget imod med et smil, da jeg er på bar bund.. 


Svar #3
26. august 2014 af jeppegrand (Slettet)

Hej mac152. Jeg kom heldigvis igennem sidste år, så nu kan jeg rent faktsik være behjælpelig.
Skriv bare din folkeskole med - alt hvad du har rørt af forskellige skoler skal derpå. Er det nødvendigt? Måske ikke, men på denne måde skal du ikke vurdere, hvad der er relevant i deres øjne. Og det er i hvert fald ikke forkert! 
DIn qualification er "below honours degree". En honours degree er nemlig blot ekvivalent med en bachelor. Så enkelt er det faktisk.

Skriv gerne, hvis du har andet, du er i tvivl om.

Mvh. Jeppe


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2014 af mac152 (Slettet)

Hej Jeppe

Tusind tak for svaret. Jeg har indtastet det som du har svaret. 

Jeg havde en korrespondance med en medarbejder fra UCAS der var lidt forvirret. Da du indtastede dine karakterer, indtastede du så både mundtlig, skriftlig og eksamenskarakter? Og indtastede du om faget var på A, B eller C-niveau?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2014 af Rastapopoulos (Slettet)

Jeg skrev kun mine gymnasiekarakterer paa - efter at have skrevet til de respektive universiteter - og indtastede baade mundtlige, skriftlige og eksamenskarakterer. Og niveau :)

mvh Lasse


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2014 af mac152 (Slettet)

Jo tak. Mit problem er bare, at UCAS vejlederen fortalte mig, at jeg ikke skulle indtaste niveau. Men det er universiteterne jo nødt til at vide


Svar #7
27. august 2014 af jeppegrand (Slettet)

Okay, det er sku også irriterende at de skal være så tvetydige med det.
Altså jeg tror du skal ignorere Ucas eftersom de kun står for logistikken af ansøgningen og ydermere ingen forstand har på det danske system. Du skal skrive alt ind, som står på dit eksamensbevis (hvilket jeg også gjorde). Det skal du, for skulle du få et tilbud fra et uni, skal denne vedlægges som bevis - derfor skal der selvfølgelig være overenstemmelse med det du skriver i Ucas, og det der står i eksamensbeviset. Få evt. fat i det engelske eksamensbevis først fra dit gymnasium (hvis du ikke allerede har det) og brug så dennes termonologi. Jeg tror blot jeg brugt termerne oral, written, exam, general grade. (såda noget lign. Og hvis jeg skal være ærlig tror jeg ikke det er på petitesser her de afviser dig. Overhovedet.)
Læg du hellere kræfter i din Personal Statement ;)

Vh.
Jeppe


Skriv et svar til: UCAS ansoegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.