Dansk Historieopgave

Historieopgaven - Rom - HJÆLP

28. oktober 2005 af LineStage (Slettet)
Jeg har brug for hjælp angående valg af emne til min historieopgave.. Jeg har den siste uge ligget på hospitalet i Ungarn efter en operation, så har først haft rigtig overskud til at tænke over opgaven nu.. Og jeg er lidt på den tidsmæssigt!
Jeg håber at der er nogen der har nogle idéer til hvad der specielt ville være interessant at se på under emnet "Romeriget"? jeg havde overvejet noget med romerigets forfald eller Roms brand.. Hvad synes I?
Nogen specielle forslag til hvad der ville være interessant?
-Har brug for lidt idéer.. :)

Venligst, Line

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2005 af Mac3 (Slettet)

Romerriget er et stort emne. Du må først beslutte om du hælder til kongeriget, republikken eller kejserdømmet. Dernæst skal du beslutte om du vil koncentrere dig om Rom, altså byen, borgerne og det centrale styre, eller om det er Romerrigets enorme omfang, der fanger din opmærksomhed. Du kan jo f.eks. vælge at se på et område laaangt fra Rom, som har en stående romersk hær, det kunne være England.
Så er der delingen af riget i Øst og vest, og folkevandringerne, begge dele kunne med fordel diskuteres under forfald.

Brugbart svar (1)

Svar #2
28. oktober 2005 af NuclearWarhead (Slettet)

Jeg skrev historieopgave om oprettelsen af det augustæiske principat og kom ind på hvorfor det lykkes Augustus at snige det ind ad bagvejen. Det var et meget spændende emne.

Svar #3
29. oktober 2005 af LineStage (Slettet)

Puha.. jeg kan godt se der er nogle yderligere ting jeg skal overveje! Kan bare ikke overskue det, føler ikke lige jeg har det store overblik lige nu..
Vores lærer ser gerne at vi inddrager kilder i opgaven? Jeg ved ikke- tror det bliver et problem at finde/skaffe disse? Er det et uskrevet "krav" for at lave en god historieopgave? - viser det et ekstra overblik?..
Jeg er lidt i tvivl her! :)

Brugbart svar (1)

Svar #4
29. oktober 2005 af NuclearWarhead (Slettet)

Ja, du er næsten nødt til at have kilder for at det kan give noget. Til mit emne ang. det augustæiske principat findes der også en kildesamling af Aase Bay (mener jeg), men det kan du snakke med din historielærer om.

Skriv et svar til: Historieopgaven - Rom - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.