Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

Tørstofbestemmelse

08. september 2013 af Bene24 (Slettet)

Hej! sidder og skriver min første rapport. Jeg skal fremstille en hypotese om jeg tror der er mest tørstof i langt eller i kort græs, eller om det er der samme, er der nogen der kan give mig en god forklaring på hvilken en det er?

Så skal jeg også lave en tørstofbestemmelse, og det ved jeg ikke hvordan jeg skal gøre.

Jeg har målt følgende ud fra det korte og det lange græs:

Det korte græs vægt før ovn = 3,751 g

Korte græs efter ovn = 1,501 g

Det lange græs før ovn = 10,6 g

Langt græs efter ovn = 6,165 g

Hvordan kan jeg lave en tørstofbestemmelse ud fra dette? Og kan nogle fortælle mig hvad det er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2013 af trnnlsn (Slettet)

en hypotese er en antagelse, formodning om noget - altså hvad du tror - du kan fx antage, at der er den samme mændge tørstof i kort og langt græs

det beviser eller modbeviser du så ved at lave en tørstofbestemmelse

tørstof: det materiale, der er tilbage, når vandet er fjernet

da du har forskellige mængder, bestemmer du tørstofindholdet i %, så du kan sammenligne de to tal

% tørstof = vægt efter tørring x 100 / vægt før tørring

håber, at det hjalp


Skriv et svar til: Tørstofbestemmelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.