Studievalg og videregående studie

Medicin med HF-eksamen?? Hjælp!

19. september 2013 af eksen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Min kæreste droppede ud af 2.G STX for ca halvandet år siden. Han er fast besluttet på at han vil læse medicin og vil nu igang med den nødvendige eksamen.



Adgangskravene på medicin er: dansk A, engelsk B, matematik A, fysik B (A) og enten kemi B eller bioteknologi A.
Grunden til at jeg har skrevet fysik B (A) er at min kæreste siger at man alligevel skal have opgraderet fysik B til A niveau når man begynder på medicinstudiet.



Han nåede at afslutte fysik B i gymnasiet med et 10-tal. Og også samfundsfag B med samme karakter.



Umiddelbart tænker vi, at det vil være mest oplagt for ham at tage en 2-årig HF. Men jeg er i tvivl om det er muligt at få alle fagene på de nødvendige niveauer på en HF?



Vi har læst på VUC HF ÅRHUS at der også findes en "science-klasse", som har de naturvidenskabelige fag i højsædet. Er der nogle der har kendskab med den?



Har selv gået på STX så er ikke selv særlig bekendt med hvordan HF fungerer, så derfor håber jeg at der er nogle af jer derude, der kan gørens lidt klogere før vi snakker med en studievejleder.



På forhånd tak! :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2013 af NLFrauenfelder (Slettet)

Hej

Nu giver jeg lige et bud på det, jeg er selv i samme situation. Droppede også ud af 2g dengang. jeg er nu igang med HF-enektlfag. Da din kæreste jo har nogle afsluttede fag, ville den hurtigeste og nemmeste løsning for ham være at vælge HF-enkeltfag. Hvis han starter på en 2-årig HF så vil der jo være nogle fag på c-niveau det første år, som han har haft. dvs. hvis han f.eks. har haft matematik det første år på c-niveau (dog uden at ha taget eksamen kan jeg næsten forstå) så har han alligevel afsluttet det niveau, og kan altså hoppe ind på B-niveau på enkeltfag. Men snak med en studievejleder, han guider jer igennem det hele :) håber det hjalp lidt, selvom det lige var en meget travl besked. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2013 af Dulugtergrimt

Det hurtigste og 'nemmeste' er de enkeltfag der. Snittet skal være enormt, så der er brug for masser af tid.

Hvad mener din kæreste med, at man skal opgradere fysik b til a?

Svar #3
19. september 2013 af eksen (Slettet)

Tak for begge jeres svar :)

Han har nu været forbi en studievejleder som foreslog ham den løsning at læse nogle enkeltfag op fra januar og et halvt år frem. Han skal formentlig læse matematik B, kemi C og nogle andre fag så han kan få over de 23 timer/ugen det kræver at få SU.
Derefter skal han så begynde på 2-årig HF og kan pga enkeltfagene begynde med matematik A og kemi B osv. På den måde skulle han få en højere HF-eksamen og dermed større chancer for at komme ind på medicin.

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2013 af NLFrauenfelder (Slettet)

Det lyder rigtigt fornuftigt. ;) Held og lykke til ham. !


Skriv et svar til: Medicin med HF-eksamen?? Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.