Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

afsluttende opgave(mundtlig)

20. oktober 2013 af chokolade3 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er der nogle som kan læse det igennem jeg har skrevet og se hvis der er mere jeg mangler omkring hvordan grønlandspumpen virker?  i må meget gerne kommentere på de mindste fejl jeg har og mindste detaljer jeg mangler :) 

 Grønlandspumpen: Grønlandspumpen er den "mekanisme" der holder Golfstrømmen i gang. Den fungerer således at efterhånden som Golfstrømmens vand bevæger sig mod nord, afgiver det varme til luften og bliver dermed nedkølet. Koldt vand har en større vægtfylde end varmt vand. Så efterhånden som vandet bliver afkølet, bliver det også tungere og synker til bunds, dette fænomen kaldes tungtvandsdannelse dvs. dannelse af vand med høj saltdensitet. Efterhånden som det tunge vand synker, pumpes det eksisterende vand hen hvor det i første omgang kom fra (syden) for at udligne, så vandstanden igen bliver vandret. På vej sydpå varmes vandet op af luften, så luften bliver køligere sydpå. Derfor ved vi at det er Golfstrømmen der sørger for at der er varmt på den nordlige halvkugle og køligt omkring ækvator ved Afrika.     


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det første er stort set et referat af wiki-artiklen, jeg linkede til i din anden tråd for et par dage siden. De to sidste sætninger er mere eller mindre vrøvl. Du mener, at der er køligt omkring ækvator ved Afrika?


Svar #2
20. oktober 2013 af chokolade3 (Slettet)

jeg skulle jo have viden et eller andet sted fra ;) nej, dum fejl. Hvor er det så køligt? og er det med at den nordlige halvkugle varmes op forkert? er der andet? 


Skriv et svar til: afsluttende opgave(mundtlig)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.