Studievalg og videregående studie

STX eller HTX?

19. november 2013 af Majoremil (Slettet)

Kære Studieportalen. Jeg er en gut på 16 år. Jeg henvender mig i håb om svar på overstående dillema. Jeg står i situationen hvor jeg indebærer en overbevisning om valget angående studieretning, i mit tilfælde science. Mit nok så hyppigt stillet spørgsmål lyder på hvilken slags gymnasium ville være mest relevant for lige præcis mig? Jeg er erklaret om følgenden: HTX er mere praktisk iforhold til STX der er mere teoretisk. HTX ligger lidt større faglig vægt på de specifike naturvidenskabelige fag. Hvor STX bruger lidt af energien på udvalgte Humanistiske fag. Jeg er typen der elsker teori. men er dog også yderst tiltalt af ideen om at ligge større vægt på de obligatoriske naturvidenskabelige fag inden for min valgte studieretning. 
Nogen der kan hjælpe mig med min usikkerhed? 
VH Emil Brouwer. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2013 af Ciceo (Slettet)

Hej Emil

Du har ret i, at HTX har mere praktik end STX, hvor STX lægger mere vægt på de humanistiske fag, også selv om, man har den naturvidenskabelig studieretning. Det går nemlig an på, hvad du bedst kan lide. I dit tilfælde, science. I HTX har de, som du har sagt, lagt mest vægt på matematik, fysik og kemi. I STX kan man vælge den naturvidenskabelig studieretning. Men som sagt, så lægger STX ikke så meget vægt på matematik, fysik og kemi i forhold til HTX. 

Jeg havde også kommet ind i en dilema, om jeg enten skal vælge STX eller HTX, men jeg valgte STX i stedet for, fordi jeg vil gerne have variation mellem fagene. Nu hentyder jeg ikke til, at HTX's fag er kedelige, men ind i mellem, kommer jeg til at savne lidt de humanistiske fag, hvis jeg valgte HTX. 

Det er helt op til dig at vælge, hvilken type gymnasium, der tiltaler dig mest. Men hvis du ikke er helt tilfreds med denne type gymnasie, så kan man altid skifte til en anden type.

Hvis du har flere spørgsmål, så sig endelig til. :-)

Venlig hilsen Ciceo


Svar #2
20. november 2013 af Majoremil (Slettet)

Tusind tak for inspirationen, har gjort mit lidt tanker, og har faktisk kommet frem til samme konklusion angående valg. Har en overbevisning om at STX er mest tilgængelig for mig, på den måde får jeg mere alment viden, og det bliver ikke for tungt i stoffet. Self. stadigvæk krævende, men føler jeg opnår lidt mere albue plads via. denne beslutning.
Mange tak for tippet.


Skriv et svar til: STX eller HTX?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.