Musik

Musik A i gymnasiet

21. november 2013 af JeghedderMira (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)
Jeg skal snart til at søge gymnasium, og jeg vil virkelig gerne ind på en studieretning med musik på a-niveau! Problemet er bare, at jeg kun spiller efter gehør... dvs. jeg er ikke særligt god til noder og sådan.

Skal man kunne 100% noder for at have musik på a-niveau, eller er det noget man kommer til at lære mere om?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2013 af 123434

Du vil lære det lige meget hvad. Dem der har forkundskaber, og det gælder alle fag i skolen, vil få det de allerede har lært foran alle andre, repeteret. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2014 af katr1997 (Slettet)

Jeg går i 1.g og jeg har selv musik på C-niveau, og vil opgradere til B-niveau i 2.g.

Forudsætningen for at vælge musik i gymnasiet (uanset C-, B- eller A-niveau) er, at du er nysgerrig og har lyst til at lære. 

For de der allerede kan læse og notere noder, vil det blive ren repitition. Derimod oplever jeg, at det er en fordel at kunne spille et instrument, f.eks. i forløb med sammenspil og solospil, hvor gehør også er en god egenskab at have. 

Musik på gymnasiet handler ikke om, at lytte til en sang og så kunne notere noderne ned på et papir. Musik handler primært om at kunne analysere vha. analysemodeller samt noder af et musisk arrangement.

Nodelæsning samt notering kommer du til at lære i løbet af de tre år, du har musik i. Der er ingen, der forventer, at du kan det, inden du starter.

Min baggrund for at have valgt musik er, at jeg spiller guitar og elsker musik. Jeg har aldrig modtaget nogen form for undervisning, og alligevel klarer jeg mig ganske godt i musikfaget, hvor jeg får ros for mine praktiske præstationer. 

Jeg synes, du skal vælge musik på A-niveau. Musikinteresserede, der i forvejen spiller noget, får som regel et kæmpe udbytte af undervisningen!

Rock n roll!

Hilsen Thea


Skriv et svar til: Musik A i gymnasiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.