Historie

Sovjetunionen undertrykkelse

26. november 2013 af 123434

Er det muligt at have et kommunistisk samfund uden undertrykkelse?

Jeg tænker lidt på, hvor Sovjetunionen var undertrykkende over for sine borgere. Var det pga. af kommunismen eller fordi Sovjet bare ikke gik op i menneskerettigheder

Kommunisme forbyder den private ejendomsret, så staten i princippet ejer alt. Men kommunismen siger ikke noget om begrænsning af ytringsfrihed, privatslivets fred osv.

Der var ikke frie valg i Sovjet. Man blev overvåget, måtte ikke sige sin mening, hvis man ikke ville ende i en lejr, folk blev behandlet brutalt i fængsler og hvis de havde en anden politisk holdning. Flugtforsøg kunne koste livet. 

Altså kommunismen har intet med Sovjetunionens undertrykkelse af sit eget folk at gøre?

Tak på forhånd og god aften. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2013 af tobiascl94

Stort spørgsmål! :)

Som udgangspunkt er det som du siger intet "ondt" i kommunismen som ideologi hvis man ser bort fra at man i kimmunismen gik ind for at kommunisme skulle indføres gennem revolution. Når det er sagt har der aldrig været fuldstændig kommunisme i et land, dvs. vi har aldrig se hvordan kommunismen i ideologisk forstand fungerer. 

Så for at svare på dit spørgsmål havde kommunismen som sådan ikke noget at gøre med undertrykkelsen selvom det naturligvis er ulemper ved kommunismen der udviklede Sovjet mod den tilstand det endte i. Undertrykkelsen handlede mere om økonomi og den sociale tankegang i landet i øvrigt.


Svar #2
26. november 2013 af 123434

Men blev kommunismen ikke også indført med magt i Rusland. Bolsjevikkerne fjernede jo regeringen og zaren, og fik jo deres revolution gennem med magt. Må man ikke nødt til at bruge magt og vold, når man trænger en masse forandringer over hovedet på folk. 


Svar #3
26. november 2013 af 123434

Undertrykkelsen handlede mere om økonomi og den sociale tankegang i landet i øvrigt.

Kunne du eventuelt give nogle eksempler på dette?


Skriv et svar til: Sovjetunionen undertrykkelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.