Geografi

Klimaopgave

16. december 2013 af Markus95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej studieportalen. Jeg har fået en naturgeografi rapport for, men der er nogen af opgaverne som jeg ikke forstår. Jeg har lavet størstedelen af det, men kan ikke finde ud af de her:

Klassificer klima- og plantebælte for de 5 lokaliteter efter Vahls system.(Vi har fået 5 figurer med følgende beskrivelse til dem: Nedenfor er vist klimadata fra 5 afrikanske vejrstationer (fra hjemmesiden: http://en.allmetsat.com/). Desværre er de ikke udformet helt som de hydrotermfigurer i har set fx i lærebogen. For det første er temperatur og nedbør (precipitation) vist i 2 figurer. For det andet er temperaturen vist som 2 kurver: månedernes gennemsnit af døgnenes maksimum og minimumtemperaturer. I må antage at månedens middeltemperatur er gennemsnittet af disse 2 temperaturer.)

Forklar den årlige variation af temperatur og nedbør for hver lokalitet og forklar klimaforskellene mellem de 5 lokaliteter.

Brug siden i atlasset der viser vind og temperaturforhold i Afrika i januar og juli. Inddrag begreberne: ITK, polarfront, føhn,passat, corioliskraft, termisk tryk, dynamisk tryk, nedbørstype.

Det ville være utroligt dejligt med lidt hjælp til, da jeg har meget svært ved de få spørgsmål her. :)


Skriv et svar til: Klimaopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.