Programmering

IT

22. december 2013 af empire15 - Niveau: 9. klasse

Hej :) 

Er der nogen der nogen der ved hvilken uddannelse jeg skal vælge hvis jeg godt vil arbejde indenfor IT/COMPUTER

Hvilken linjen jeg skal vælge når jeg kommer på GYMNASIUM. 

Skal man have et højt gennemsnit for at arbejde indenfor IT

Håber at der nogen der kan hjælpe

tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. december 2013 af LuckyLuc (Slettet)

Hej, det kommer an på hvad du vil arbejde med inden for IT. Vil du programmere, arbejde med statitisk, kommunikation, eller måske økonomi?

Ihvertfald skal du nok have en naturvidenskabelig retning med matematik som det vigtigeste fag(fordi it-uddannelser kræver mat A).

Med hensyn til karakteren, så kan jeg svarer nej der kræves ikke høje karaktere pt, og det kommer lidt an på hvilken universitet du søger.

På IT-universitet, kræver de at man har 7 i matematik, og 6 i gennemsnit hvis jeg husker korrekt. På DTU kræves der 7 i snit, og KU har ingen krav pt(fællesfaktorer for dem er at de alle kræver mat A).

Karakteren skal du ikke tænkte på lige nu, bare gøre dit bedste, så skal det nok gå. Altså f.eks. hvis du ville læse medicin var nok blevet nødt til at tænkte på karakteren fordi den uddannelse kræver 10++ i snit.

Det betyder dog ikke du skal være ligeglad med karakteren. F.eks. havde akturar uddannelsen ikke noget krav om gennemsnit, men det ændrede sig på et år hvor kravet blev 8-9 i snit fordi der var så mange der søgte. Det samme kan ske for IT-uddannelser(tvivler på det men jeg kan ikke se fremtiden).


Svar #2
22. december 2013 af empire15

Jeg vil meget gerne have noget med programmering er det så ikke samme snit stadig? Selfølgelig tænker og jeg også over karakterene og gør mit yderst bedste for at opnå mit mål.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. december 2013 af LuckyLuc (Slettet)

"Jeg vil meget gerne have noget med programmering er det så ikke samme snit stadig?"

Ja, der kræves middel gennemsnit for nogle af IT uddannelserne hvis du gerne vil arbejde med porgramming og "computer science". Hvis du nu ikke får 7 i snit, findes der andre universiteter med samme niveau og prestige som ikke kræver nogen form for gennemsnit. F.esk. KU, Syddansk universitet eller Ingeniørhøjsskolen osv.

Min pointe er at, du skal ikke stresse over karakteren lige nu. Du skal hellere ikke være bange for matematik A, og grunden til at siger det er fordi det holder mange tilbage i at søge ind på "Computer science" uddannelse selvom de er dygtige i at programmere og har interesse for det.

F.eks. droppede en af mine venner ud af universitet på grund matematikken. Lidt mærkeligt fordi programmering er lidt ligesom at beregne noget.

Det er Danmark vi lever i og der er altid muligheder, f.eks. hvis du nu har lorte snit eller hvis du nu ikke bestod mat A, så ville du altid kunne tage det på suppleringskursus osv osv.


Svar #4
22. december 2013 af empire15

Jeg tager det ikke så tungt fordi jeg er meget god til matematik det er bare sproget TYSK der driller in en hel del og jeg håbede på at man ikke skulle have TYSK for at arbejde indenfor IT '

Men tak for dit råd


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2014 af bummelumbumbum

Hvis du tager på HTX, slipper du helt for alle andre fremmedsprog end engelsk. Og selv hvis du vælger STX, kan du jo bare vælge fransk, spansk eller kinesisk istedet for tysk.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

#0 Gennemsnittet skal du ikke tænke på, men først når du er kommet i gym. Det lader dig komme inde i gym, er din klasselæreres tilladelse, og kun det, dvs hvis du er uvenner med din lærer skal du nok forberede på 10. klasse, desværre er der kun denne krav. Du skal først tænke på gennemsnittet når du er færdig med gym og skal videre i den udd. du gerne vil komme i, fx programmering.


Skriv et svar til: IT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.