Kemi

pH

02. januar 2014 af KIKULI (Slettet)

50mL 2,0 M NH3 (aq) blandes med 1 g NH4Cl i en 150 mL målekolbe. Derefter fyldes kolben med vand. Beregn blandingens pH-værdi.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. januar 2014 af mathon

Brug pufferligningen, da NH4+/NH3 er et svagt korresponderende syre-basepar.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2014 af yuyuyuy (Slettet)

Det er vel denne her: pH=pKs+log[B]/[S]

Er [B]=2,0 M?

Og hvad med [NH4Cl]?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2014 af mathon

n(NH4Cl) = (1 g) / (53,50 g/L) = 0,01869 mol

n(NH3) = (0,050 L) • (2,0 mol/L) = 0,1 mol


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. januar 2014 af mathon

                                   pH = pKs + log(nb/ns)

                                   pH = 9,25 + log(0,1 / 0,01869) = 10,0


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. januar 2014 af yuyuyuy (Slettet)

Taaak skal du have :)


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.