Studievalg og videregående studie

Musikstudieretning?

05. januar 2014 af vjmc (Slettet)

Jeg skal til at melde mig til gymnasiet, men valget af studieretning er ret tricky synes jeg.

Jeg spiller klassisk guitar og vil gerne bruge mit liv på musik, så jeg overvejer en musikstudieretning. - Jeg ved godt at det primært er rytmisk musik på gym, men jeg tror det kunne være godt at have mulighed for at udvide min horisont lidt - og musikere er efter min erfaring nogle af de særeste og sjoveste folk.

De andre fag i studieretningen er nogle jeg gerne vil have: Engelsk A og Matematik B (som jeg gerne vil opgradere til A)

Men er det en studieretning man kan bruge til noget, eller er den bare fyldt med folk der har den attitude at engelsk kan man og musik er bare noget hygge noget så det virker let? Personligt, tager jeg skole seriøst (i teorien anyway :P) og vil gerne have en klasse der passer til det...

Jeg har interesser indenfor mange felter og hvis ikke det skulle være musik kunne det være noget samfundsfag eller måske matematik/fysik

Jeg søger også ind på MGk her til foråret og vil gerne kombinere det med gym

Alle råd er meget velkomne!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2014 af Wechselbalg (Slettet)

Du kunne måske søge ind på en skole, der i højere grad prioriterer klassisk musik. I hovedstadsområdet kunne det være Skt. Annæ Gymnasium eller Aurehøj Gymnasium. På disse skoler er også det generelle faglige niveau temmelig højt.


Svar #2
05. januar 2014 af vjmc (Slettet)

Jeg bor i Midtjylland og vil gerne gå på gymnasium i min egen by - spørgsmålet er bare, hvor meget musik på almindelige STX'er er værd?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2014 af Wechselbalg (Slettet)

Min erfaring er, at elever i musikstudieretninger oftest arbejder seriøst med musikfaget, mens de godt kan være tilbøjelige til at slække på andre fag. Dog vil matematik B i den studieretning, du overvejer, muligvis afskrække nogle af de mindre seriøse elever (som ofte snarere tiltrækkes af samfundsfag).

Som du selv siger, prioriterer de fleste gymnasier rytmisk musik. Jeg har oplevet forårskoncerter uden et eneste klassisk nummer. Det vil også gøre sig gældende i teoriundervisningen, hvor mange lærere/klasser vil fravælge koral- og viseharmonisering til fordel for pop-rock-arrangement. Dog er der forskelle skolerne - og lærerne - imellem. Hvis du i din by har flere skoler at vælge imellem, kan du kontakte skolerne direkte for at forhøre dig om de musikalske prioriteringer på stedet, eller undersøge, hvad der bliver spillet til forårskoncerterne.


Svar #4
05. januar 2014 af vjmc (Slettet)

Tak for rådet - jeg vil undersøge videre og spørge omkring mig.


Skriv et svar til: Musikstudieretning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.