Studievalg og videregående studie

Samfundsfag på A(stx)

30. januar 2014 af solsikke1
Hej.
Skal søge ind på STX (gym) og overvejer en linje der hedder SAMFUNDSFAG og ENGELSK hvor samfundsfag er på A niveau.

ER DET SVÆRT AT HAVE DET PÅ A?




FÅR 10 på standpunk, det eneste jeg er lidt dårlig til er partierne (hvad de forskellige partier står for/medlemmer))

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2014 af NannaMarieJ (Slettet)

Nu ved jeg ikke om det er for sent for dig at få et svar - men jeg deler mine erfaringer alligevel :)

Jeg blev student i sommers, hvor min studieretning var samfundsfag A, engelsk A og matematik B. Sådan som jeg oplevede samfundsfag, var slet ikke som jeg troede, da jeg i 9. klasse fik 10 - 12 og syntes det var utroligt spændende. Faget handler meget om modeller og hvilke "briller" man har på - altså hvilken synsvinkel man ser tingene fra. Det kan umiddelbart lyde let, men når man ikke bare lærer om nogle få synsvinkler, men om helt ufatteligt mange forskellige teoretikeres synsvinkler, bliver det hurtigt svært at holde styr på. Du kommer til at se på mange modeller, grafer og tabeller, og der er desværre ikke rigtig tid og plads til debatter og diskussioner af holdninger og meniger, hvilket jeg troede og håbede på.

Der er selvfølgelig også nogle spændende elementer i faget, og det kan meget muligt være at jeg har været uheldig med min lærer, men samfundsfag i gymnasiet var bestemt ikke noget for mig alligevel.

- Så ja, jeg syntes det var svært på A-niveau, da der er meget tungt stof, en masse teorier og intet debat og diskussion.

Mht. partierne så skal du slet ikke være bekymret, for det er meget muligt at din lærer glider let henover emnet og beder dig reseache lidt på partiernes hjemmesider - så er den klaret. 
Det eneste jeg ikke lærte på de tre år var hvem og hvad jeg vil stemme på - og nok noget af det eneste jeg skal bruge efterfølgende. - Så tag det helt roligt ;)

Der er sikkert mange der vil modsige mit indlæg, og sikkert mange der ser samf A som det fedeste nogensinde, men det er sådan jeg oplevede det.

Håber du kan bruge mit svar :)


Svar #2
27. februar 2014 af solsikke1

tak for dit svar, lidt sent, men tak :)

Ang. det du skriver så undrer jeg mig lidt over hvorfor du synes det er/var svært? Er det fordi det er tungt stof, og ikke var din "smag". Eller var det fordi det var SVÆRT- hvis du forstår?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. februar 2014 af NannaMarieJ (Slettet)

Det var tungt stof og virkelig meget at holde styr på. Jeg blev hurtigt i tvivl om hvilken teori/ideologi/synsvinkel jeg skulle bruge, og blandede teoretikeres navne og teorier sammen. Men jeg er bestemt ikke den boglige type, så hvis du har let ved at forstå og huske ud fra tekst, så kan det være at du slet ikke får problemer :) (eller hvis din kommende lærer har nogle federe undervisningsformer end "læs og forstå")
En anden årsag til at jeg syntes det var SVÆRT-svært er, at der er mere matematik indover end man lige regner med (hvilket for mig er rent helvede ....) Man skal lave indeksberegninger, grafer, beregninger osv.

Men nu har jeg jo ingen idé om hvordan du er, og lærer bedst. Jeg er klart kreativ og skal helst "gøre" eller se tingene for mig. Og det kommer som sagt også an på underviseren. En anden samf-lærer på mit gymnasie var mindre boglig og mere debatterende, hvilket jeg ville have haft glæde af, mens andre var glade for den "tunge" arbejdsform, som jeg ser det ;)

Skriv et svar til: Samfundsfag på A(stx)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.