Studievalg og videregående studie

valgfag

04. februar 2014 af OnceUponATime

Hej SP

Jeg skal til at vælge valgfag, som jeg skal have i 3.g

I øjeblikket overvejer jeg enten psykologi C, mediefag C eller astronomi C.

Jeg vil gerne score en god karakter (10/12)

Astronomi indeholder jo en del fysik og matematik. Jeg har allerede fysik på B, og klarer mig godt til en 10'er forhåbentligt (vi har ikke fået en karakter endnu, men min lærer har overvejet at rykke mig fra 7 til 10. Desuden får jeg 10 i næsten alle mine afleveringer)

Og astronomi er jo på C-niveau. Jeg synes faget lyder meget interessant, men jeg tør ikke tage chancen. Jeg har læst om de forskellige fag på ug, uden rigtigt at komme frem til noget.

Jeg overvejer psykologi, fordi det lyder som et meget diskuterende fag, hvor man skal argumentere for sin egen mening.

Grunden til at jeg overvejer mediefag på C-niveau skyldes, at det lød som om folk sagde det var let. Altså lød det som om man bare skulle argumentere for hvorfor der anvendes frø.perspektiv og fugleperspek.. hvorfor close-up mm.

Personligt føler jeg, at de diskuterende fag er mere sikre, men faget astronomi er jo på sølle C-niveau. Og til de beregninger vi skal fortage, findes der formler. Og formler er vel lette at huske? Jeg har den ide, at der ikke findes meget teori i astronomi? Tager jeg fejl? Godt nok skal man forstå en masse ting om de ting der findes ude i rummet. Jeg frygter dog, at jeg ikke kommer til at forstå den teori der findes.Men vil psykologi eller medie være et bedre fag? Jeg frygter at medie vil være for hårdt, og jeg frygter at psykologi er for kedeligt og abstrakt.

Men er der nogen af jer der har haft nogle af disse fag, og kan dele the pros and cons med mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2014 af ShinobiNoKami (Slettet)

Personligt synes jeg ikke at du bør vælge dit valgfag på baggrund af mulig karakter, men nærmere på baggrund af din interesse i det givne fag. Er du meget interesseret i faget, så kommer den høje karakter jo automatisk.

Nu ved jeg ikke hvor godt du klarer dig i Matematik, men hvis du ligger oppe i den høje ænde, så kan Astronomi jo klart anbefales. 

Får du gode karakterer mundtlig? Hvis dette er sagen, så bør du bestemt også overveje Psykologi, da dette handler meget om, som du siger at diskutere i klassen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2014 af Therk

Psykologi C var et fantastisk fag for mig. Et afbræk fra alt det naturvidenskabelige og ufatteligt spændende. Det er anvendeligt, let at gå til og hvis du kan lide at diskutere er det også nemt at brillere. Hvis du tit undrer dig over baggrunden for folks adfærd, er det værd at kigge på.

Jeg har ikke noget forhold til de andre fag. Astronomi skal du være interesseret i for at tage. Jeg tror ikke, karakteren er et problem med din baggrund og interesse.

I sidste ende kan du også overveje, hvad du gerne vil efter gymnasiet. Hvis du vil læse film- og mediekunskab er det helt klart at foretrække mediefag. Astronomi er et rent interessefag, medmindre du vil læse videre inden for det specifikt. Psykologi kan bruges i andre sammenhænge: Hvad forårsager folks adfærd kan være fordelagtigt at vide for evt. at ændre den.


Svar #3
05. februar 2014 af OnceUponATime

#1 Hmm... Det går jo sådan til, at jeg ikke er interesseret i not fag overhovedet...

#2 Jeg er rent ud sagt lykkelig, over at du ville dele dine erfaringer med psykologi-faget med mig. Men kunne du eventuelt fortælle mere? Jeg tænker mere på, hvordan faget forgår? Får I mange tekster som I diskuterer ud fra? Er det mest læsning? Hvilke emner kommer I ind på i psykologi?


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. februar 2014 af Therk

Da jeg havde faget foregik det ved, at vi forberedte tekster hjemmefra under et emne - eksempelvis børneadfærd. Vi fik 1-3 tekster i variende længder og typer (artikler, avisudklip, udsnit fra bøger etc.) og skulle forberede dem hjemmefra. Stoffet var ret letlæseligt. Undervisningen gik så på en foradiskussion primært mellem elever, mens vores lærer primært stillede spørgsmål og bad om uddybelse. Det var så op til os at komme med vores holdninger. Og lige præcis det at skulle tage stilling og komme med sin egen mening er rigtig nemt, da det bare er at fortælle løs. Det førte til diskussioner. Jeg var selv en af de meget aktive, men også mine mere stille kammerater fik en del ud af at diskutere - det er naturligvis sjovere end at lytte på en lærer prædike i to timer. Jeg synes bestemt ikke arbejdsbyrden var stor, men nu er det også et fag på C-niveau. Der var også nogle få små afleveringer, som nok primært var for lærerens skyld til at se, om alle var med. De var til at gå til; også for de, som knap fulgte så meget med.

Emner jeg stærkt husker: Børnepsykologi, de barneseksuelle faser (den orale fase, den anale fase etc.) og Freud generelt, sexologi, social psykologi (se det første link herunder) og der var flere. Sikke mange jeg kan huske endnu!

Hvis du vælger at tage faget kan du prøve at kigge på de følgende Youtube videoer:

Milgram forsøget Det er et autoritetsforsøg lavet for mange år siden, hvor en person skulle stille en anden et spørgsmål. For hvert forkert svar skulle han give et stød, hvis strømstyrke blev forøget efter hver fejltagelse. Ingen fik stød, men det troede stødgiveren, som havde nok autoritetstro til "lægen" til at fortsætte, når han blev bedt om det, selvom "stødmodtageren" skreg for livet.

Opmærksomhedstest En anden film vi så i undervisningen. Et rigtig godt eksempel på, hvor sjov vores hjerne er engang i mellem!


Skriv et svar til: valgfag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.