Andre fag

STX eller HF ?

09. marts 2014 af Joe11111 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej jeg går i 10.klasse på efterskole og er lige blevet 18 år. Jeg har søgt på stx efter sommerferien men nu er jeg i tvivl om det var det rigtige valg. På mine ønsker af stx har jeg valgt en naturvidenskabelig linje - vil gerne være noget inde for "læge verdenen".

Men der er allerede gået et halvt år på efterskolen og jeg er allerede træt af alt det pige fnidder fnadder der er og føler ikke jeg har fået noget ud af at gå på efterskole ind til videre. Skal jeg vælge hf eller stx? hvad er jeres råd til en pige som mig, der er TRÆT af pigefniddr og er ikke festglad. - stx har nemlig ryb om at være meget festagtig, hvilket jeg ikke synes er godt. Jeg vil gerne videre.... Så skal jeg overveje  at søge hf istedet, altså efter sommerferien? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2014 af MaibritG

Hvis du gerne vil læse medicin uden at skulle tænke på at supplere ekstra efterfølgende, så synes jeg helt klart, at du skal vælge den naturvidenskabelige linje på STX. Pigefnidder kommer du ikke til at undgå - hverken på STX, HF eller senere hen. At du ikke er festglad burde ikke være en hindring, men det kan dog være en del af det sociale liv på gymnasiet. MEN har du ikke lyst, så synes jeg heller ikke at du skal deltage. Jeg deltog heller ikke selv særlig meget i de sociale arrangementer, da jeg gik på gymnasiet (IB & HTX).

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2014 af pema66 (Slettet)

Derudover kan det være værd at bemærke, at gennemsnitet (i hvert fald, hvor jeg gik) var meget lavere på HF end på stx (maksimal karakter på stx var 11,7 mens den maksimale karakter på HF var 9,6). Dette skyldes efter min bedste overbevisning det faktum, at HF elever skal op i fuldt pensum, hvilket kan vise sig at være en stor udfordring -også selvom niveauet er lavere der.


Skriv et svar til: STX eller HF ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.