Kemi

pH

24. marts 2014 af 0907mulle (Slettet) - Niveau: B-niveau

En opløsning fremstilles ved at opløse 15 g kaliumcyanid (KCN) i vand, så opløsningen for et volumen på 0,2 L. Jeg skal beregne pH for denne kaliumcyanidopløsningen men jeg er tvivl om, hvad jeg skal gøre. 

I opgaven efter skal jeg så beregne pH for en blanding mellem 0,125 L af en 1,750 M HCN (aq) opløsning og en 0,159 M KCN(aq) opløsning. HCN er en svag syre med pKs = 9,31. Hvordan regner jeg pH-værdien af blandingen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2014 af mathon

 M(KCN) = (39,098 + 12,011 + 14,007) g/mol = 65,116 g/mol

 n(KCN) = n(CN-) = (15 g) / (65,116 g/mol) = 0,2304 mol

          c(CN-) = (0,2304 mol) / (0,2 L) = 1,1518 M

  Der indsættelse i

                                    pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_s+log(c_b) \right )

                                   pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( 9,31+log(1,1518) \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2014 af mathon

opgaven efter:
                            Brug pufferligningen.


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.