Engelsk
lille rettelse :)
08. december 2005 af
anne32 (Slettet)
Dansk tekst:
Den store, hvide haj er berygtet for at angribe og dræbe sagesløse mennesker, der bader – selv om det “kun” er sket 74 gange I de sidste hundrede år. Men det er nok nyhed for mange, ar det i virkeligheden forholder sig sådan, at det er mennesket, der udgør en alvorlig trussel mod hajerne.
Vi er ved at udrydde havets mest berygtede og frygtede rovdyr. På de hvide hajers sædvanlige levested – ud for bl.a. Australiens og Sydafrikas kyster – er antallet faldet dramatisk, rapporterer fiskere og eksperter. De hajer, der ses, er yngre og færre. Om andre haj arter ved man, at bestanden er reduceret med op til 80 procent af det normale de senere år. Årsagerne er ukendte, men en del hajer drukner i fiskenet. Det er forbavsende få aktivister, der har ofret energi på truede hajer. De er ligesom ikke så nuttede som blåhvaler og delfiner.
Translation!
The great white shark is known for attacking and killing unoffending people, who bade - even though it has “only” happened 74 times in the last hundred years. But it is probably news for many that in reality it is so that it is man that makes a serious threat to the sharks.
We are destroying oceans most known and feared predator. On the white sharks usual habitats – by Australians and South Africa’s coast – is the number increased dramatically, report the fishermen and experts. Those sharks that are seen are young and fewer. And other shark species we know that the population is reduced op to 80 percent from the normal in the last years. The reasons are unknown, but a lot of sharks drown in the fishnet. It is surprising few activists who have spent energy on threatened sharks. They are not so cute as blue vales and dolphins.
Tak på forhånd!
Den store, hvide haj er berygtet for at angribe og dræbe sagesløse mennesker, der bader – selv om det “kun” er sket 74 gange I de sidste hundrede år. Men det er nok nyhed for mange, ar det i virkeligheden forholder sig sådan, at det er mennesket, der udgør en alvorlig trussel mod hajerne.
Vi er ved at udrydde havets mest berygtede og frygtede rovdyr. På de hvide hajers sædvanlige levested – ud for bl.a. Australiens og Sydafrikas kyster – er antallet faldet dramatisk, rapporterer fiskere og eksperter. De hajer, der ses, er yngre og færre. Om andre haj arter ved man, at bestanden er reduceret med op til 80 procent af det normale de senere år. Årsagerne er ukendte, men en del hajer drukner i fiskenet. Det er forbavsende få aktivister, der har ofret energi på truede hajer. De er ligesom ikke så nuttede som blåhvaler og delfiner.
Translation!
The great white shark is known for attacking and killing unoffending people, who bade - even though it has “only” happened 74 times in the last hundred years. But it is probably news for many that in reality it is so that it is man that makes a serious threat to the sharks.
We are destroying oceans most known and feared predator. On the white sharks usual habitats – by Australians and South Africa’s coast – is the number increased dramatically, report the fishermen and experts. Those sharks that are seen are young and fewer. And other shark species we know that the population is reduced op to 80 percent from the normal in the last years. The reasons are unknown, but a lot of sharks drown in the fishnet. It is surprising few activists who have spent energy on threatened sharks. They are not so cute as blue vales and dolphins.
Tak på forhånd!
Svar #1
08. december 2005 af Pede-4k (Slettet)
Who bade = who swin/who go swiming
even thought it has "only" = even thought it "only" has happend
We are destroying oceans = We are destroying THE oceans
on the white sharks usual habitas = HABITAT(s) intet s
By Australians coast = Next to/besides AustraliAs coast
is the number inceased dramatically = the number has increased dramatically
report the fishermen and experts = reports fishersmen and experts
Those sharks that are seen are young and fewer = The sharks that are seen, are younger and the are fewer of them
Har ikk lige mere tid, men det var lige et par stykker
Mvh Pede : )
even thought it has "only" = even thought it "only" has happend
We are destroying oceans = We are destroying THE oceans
on the white sharks usual habitas = HABITAT(s) intet s
By Australians coast = Next to/besides AustraliAs coast
is the number inceased dramatically = the number has increased dramatically
report the fishermen and experts = reports fishersmen and experts
Those sharks that are seen are young and fewer = The sharks that are seen, are younger and the are fewer of them
Har ikk lige mere tid, men det var lige et par stykker
Mvh Pede : )
Svar #2
08. december 2005 af Pede-4k (Slettet)
Lige en rettelse af mig selv :o) -håber det er ok!
= reports fishermen and experts. Har selv skrevet fisher(s)men...
&
= The sharks that are seen, are younger and there are fewer of them.
Mvh Pede : )
= reports fishermen and experts. Har selv skrevet fisher(s)men...
&
= The sharks that are seen, are younger and there are fewer of them.
Mvh Pede : )
Svar #3
08. december 2005 af Mac3 (Slettet)
News TO many...
We are destroying the most infamous and feared predator of the ocean...
IN the usual habitats of the white shark...
by the coasts of Australia and South Africa...
And other shark species we know that the population is reduced op to 80 percent from the normal in the last years. KIG PÅ DENNE SÆTNING IGEN.
...in the fish nets...
Surprisingly few activists have spent...
They are not AS cute as blue whales...
We are destroying the most infamous and feared predator of the ocean...
IN the usual habitats of the white shark...
by the coasts of Australia and South Africa...
And other shark species we know that the population is reduced op to 80 percent from the normal in the last years. KIG PÅ DENNE SÆTNING IGEN.
...in the fish nets...
Surprisingly few activists have spent...
They are not AS cute as blue whales...
Skriv et svar til: lille rettelse :)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
