IT

programmer på min computer

22. december 2005 af kyllerylle (Slettet)
hejsa jeg har konstant problemmer med virus på min computer og jeg laver en antispyware scan 5 gange om dagen og det er ved at blive for meget....jeg tror det har noget med hvilke programmer jeg har installeret men jeg som ikke ved meget om computere ved selvfølgelig ikke hvilke programmer er skadelige og hvilke er nødvendige så jeg beder venligst jer om at give eksempler på "farlige" programmer jeg kan have på min comp...på forhånd mange tak

Brugbart svar (2)

Svar #1
22. december 2005 af SomeOneMore (Slettet)

Først og fremmest: DROP ONLINE-PORNO! ;) Der er en af de værste til at inficerer med virus.

Det er svært at list farlige programmer bare såddan, idet de kan variere meget, og have meget forskellige funktioner.

Hvis du bruger internettet en del, må du aldrig sige ja eller ok til et pop-up, hvor den skriver at du skal installerer dette active-x eller program for at se siden, hvis du ikke ved hvad det er! Spørg nogle der har forstand først, og ellers hold dig fra det!

Hvilket program bruger du mod virus? Anti-spyware programmer har sjældent noget med virus og gøre. Den fjerne kun spyware, som navnet angiver. Det er filer og små filudvidelser, der kan læse informationer om dig og dit computer-brug ud fra nogle små selvinstallerede filer. Og her er det også vigtigt du passer på. Nogle programmer er udviklet og opkaldt meget lignende professionelle anti-spyware programmer, men har ligepræcis den modsatte virkning!!

Et godt - og tilmed gratis - antivirus program er avg: http://www.grisoft.com/

Hvad bruger du din computer til? Musik-redigering, musik-afspilning, hjemmeside-redigering, alm kontorbrug (officeprogrammer som word, excel osv.). Du kan jo prøve at gå ind i kontrol panel og vælge "tilføj- fjern programmer", og slette alle de programmer du med sikkerhed ved du ikke frivilligt har installeret, og som du aldrig bruger bevidst.

Brugbart svar (1)

Svar #2
22. december 2005 af SomeOneMore (Slettet)

og en god idet er at installere in Firewall! Windows xp (ved ikke med 2000) har en indbygget. Det er ikke optimalt, men meget nyttigt

Brugbart svar (1)

Svar #3
22. december 2005 af Therackoo (Slettet)

Hvis du downloader meget er det formentligt årsagen, især fra P2P programmer. (Filesharing-programmer)

Som der står i #1 er du nød til at have et antivirus program, dvs. det er ikke nok med en anti-spyware program.
Spyware, hvilket reducerer farten på computeren ekstremt, får man ofte ved at klikke på pop-up bannere, eller ved at downloade.

Alle uofficielle programmer kan være potentielle "virusmakere".

Jeg har nemlig haft samme problem med et program som udpakkede 5000 virus filer, på min computer om døgnet.
Jeg fandt så ud af at det var et "DOC to PDF" program. ;-D

Brugbart svar (1)

Svar #4
22. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Det ville være til stor gavn for alle, hvis du fortalte hvilket styresystem du bruger. Er det Windåze, Macintosh eller Linux og hvilken udgave?

Brugbart svar (1)

Svar #5
22. december 2005 af Fassos (Slettet)

Antivirus program = Jeg anbefaler AVG FREE http://www.download.com/AVG-Anti-Virus-Free-Edition/3000-2239_4-10342876.html?tag=lst-0-1

Antispyware program = Jeg anbefaler http://www.xblock.com/download/xclean_micro.exe og http://www.download.com/Spybot-Search-Destroy/3000-8022_4-10401314.html?tag=lst-0-1)

De er Freeware og De er lovlige (:

Svar #6
25. december 2005 af kyllerylle (Slettet)

1000 tak og nej porno er ikke lige det jeg bruger tid på men derimod har jeg et musikdownloadprogram kaldes "eMule" og bruger razorback...kan det være det er det?

Brugbart svar (1)

Svar #7
25. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
Jeg prøver igen: Hvilket OS bruger du?

Brugbart svar (1)

Svar #8
25. december 2005 af Therackoo (Slettet)

#6

Selv når du downloader eMule fra den officielle hjemmeside er der en enkel virus i.

Jeg tror ikke at serveren, Razorback, har noget med virusangreb at gøre.

Brugbart svar (1)

Svar #9
25. december 2005 af Therackoo (Slettet)

Programmer som har mine anbefalinger:

Antivirus:

Avast antivirus 2005 (gratis)
eller:
Panda Antivirus Titanium
Norton Antivirus 2006

Antispyware/antiadware:

Ad-Adware SE
Microsoft Antispyware 2.0 Beta

;-D

PS. #6 Meget af det du downloader er inficeret med virus! ;-D

Brugbart svar (1)

Svar #10
25. december 2005 af Fassos (Slettet)

kyllerylle!! Serveren Razorback har intet med virus og gøre..! Det der gør sådan du får virus, spyware, trojansk hest, det er De ting du henter ned ulovligt! Men jeg giver dig et godt råd hvis du henter ulovligt, så lad være med at hente for mange ned af gangen! Du kan spores af politiet!Tror godt du selv ved!

Avast virusscanner er freeware, men har mange ting bla. autoupdate, realtimescanning og mailscanning. Derudover en rigtig god support. Dette Antivirus prg. er på fuld højde med dem man køber, hvad angår effektivitet. Så absolut "meget for pengene" .Jeg bruger selv Avast og jeg har ikke fortrudt at jeg smed norton ud.. På en måde hader jeg AVAST da den ikke kan slette trojansk heste..!

AVG virusscanner er ligeledes freeware og kan næsten det samme som AVAST. Bruger det også men det jeg helt klart vil anbefale at du bruuger AVG..! Det har reddet mig rigtig mange gange...!

Sådan noget som
PC-cillin
Norton
Kaspersky
Panda

er shareware Det betyder du kan bruge det max. 30 dage også skal du betale for at bruge programmet!


HUSK og hente Dem her ned! Meget vigtigt! For compens sundhed! ;D

Antivirus program = Jeg anbefaler AVG FREE http://www.download.com/AVG-Anti-Virus-Free-Edition/3000-2239_4-10342876.html?tag=lst-0-1

Antispyware program = Jeg anbefaler http://www.xblock.com/download/xclean_micro.exe og http://www.download.com/Spybot-Search-Destroy/3000-8022_4-10401314.html?tag=lst-0-1)

De er Freeware og De er lovlige (:

MVH Fassos

Held og lykke med det!

Godt nytår til alle :D








Brugbart svar (1)

Svar #11
26. december 2005 af nator (Slettet)

et godt råd er at prøve flere antivirus programmer. Men i stedet for at installere flere programmer kan du bruge Housecall's online antivirus. Jeg råder dig til stadig at have et antivirus installeret, da de også kan virke som firewalls.

Hjemmesiden er housecall.trendmicro.com

Held og Lykke, kender godt det med vira, det kan være vildt provokerende ^^

Brugbart svar (1)

Svar #12
26. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Virus kan undgås ganske nemt:

1) Lad være med at downloade en masse [ulovligt] software fra diverse skumle servere, såsom Razorback og lignende. Generelt bør man helt holde sig fra programmer som eMule.

2) Brug Linux og lad være med at gå på nettet, når du er logget ind som root.

Følger man ovenstående råd, skal man enten være ubeskriveligt uheldig eller dum for at få virus på sin computer.

Svar #13
04. januar 2006 af kyllerylle (Slettet)

tusinde tak alle sammen I har alle været til en kæmpe hjælp...jeg har downloadet AVG antivirusprogram og den har virkelig været en kæmpe hjælper ...og jeg har slettet emule som åbenbart var ulovlig (det vidste jeg ikke --er åbenbart for naiv hvad angår internet) men endnu engan tak!

Brugbart svar (1)

Svar #14
04. januar 2006 af Fassos (Slettet)

Glad for at hjælpe xD

Brugbart svar (1)

Svar #15
04. januar 2006 af Therackoo (Slettet)

#0

Du kan evt. prøve at downloade ewdio og HijackThis og indsætte logfilerne her! Så kan vi gennemtjekke din computer for rod, hvis du vil! ;-D

Brugbart svar (1)

Svar #16
04. januar 2006 af Therackoo (Slettet)

#15

ewdio --> ewido

Brugbart svar (1)

Svar #17
04. januar 2006 af Therackoo (Slettet)

#15

Neeej... den mulighed duer jo selvfølgelig ikke, når det blot er vira, der er problemer.

Skriv et svar til: programmer på min computer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.