Geografi
Hvad er en løbetidskurve?
12. januar 2006 af
Malfoy (Slettet)
Hej,
Er der nogle der kort kan fortælle mig hvad en løbetidskurve er?
Malfoy
Er der nogle der kort kan fortælle mig hvad en løbetidskurve er?
Malfoy
Svar #1
17. januar 2006 af TF (Slettet)
prøv at se her:
http://www.emu.dk/gym/miljoe/filer/boelgeudbredelse_ved_jordskaelv.pdf
det handler om udbredelsen af seismiske bølger i jordoverfladen.
Generelt skulle jeg mene at løbetidskurver angiver hastigheder, idet y er tid og x er afstand;
En ret linie der skærer (0,0) har hældningen, som jo er den afledede, a.
y=a*x+b y'(x)=a
Dvs. er løbetidskurven ret med tiden afsat på 2.aksen og afstanden på 1.aksen, kan udbredelseshastigheden
findes som 1/a.
Nå, men kik på linket. Og se figuren dér.
http://www.emu.dk/gym/miljoe/filer/boelgeudbredelse_ved_jordskaelv.pdf
det handler om udbredelsen af seismiske bølger i jordoverfladen.
Generelt skulle jeg mene at løbetidskurver angiver hastigheder, idet y er tid og x er afstand;
En ret linie der skærer (0,0) har hældningen, som jo er den afledede, a.
y=a*x+b y'(x)=a
Dvs. er løbetidskurven ret med tiden afsat på 2.aksen og afstanden på 1.aksen, kan udbredelseshastigheden
findes som 1/a.
Nå, men kik på linket. Og se figuren dér.
Skriv et svar til: Hvad er en løbetidskurve?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
