Andre fag
Fysik -mekanik
04. december 2003 af
SP anonym (Slettet)
Jeg har et problem med en mekanikopgave, som jeg håber, der er nogen, der kan hjælpe mig med.
Den lyder:
En sten med massen 40g kastes lodret i luften med hastigheden 24m/s og møder en luftmodstand, der regnes konstant lig med tyngdekraften på 8,0g
Jeg har udregnet at stenen vil stige opad i 2,45s og vil nå en strækning på 29,51m. Men spørgsmålet lyder så på:
c)Hvor længe den er om at falde til udgangspunktet igen?
og resten burde jeg kunne klare selv. Jeg kan nemlig ikke få et rigtigt tal frem fra de formler jeg benytter i spørgsmål c.
På forhånd tak
Den lyder:
En sten med massen 40g kastes lodret i luften med hastigheden 24m/s og møder en luftmodstand, der regnes konstant lig med tyngdekraften på 8,0g
Jeg har udregnet at stenen vil stige opad i 2,45s og vil nå en strækning på 29,51m. Men spørgsmålet lyder så på:
c)Hvor længe den er om at falde til udgangspunktet igen?
og resten burde jeg kunne klare selv. Jeg kan nemlig ikke få et rigtigt tal frem fra de formler jeg benytter i spørgsmål c.
På forhånd tak
Svar #1
04. december 2003 af Mads (Slettet)
Hej!
Da du allerede kender distancen der skal tilbagelægges og også accelerationen, skal du så vidt jeg kan se bare omformulere
s= ½at^2
til
t= sqrt(2s/a)
og sætte ind, så har du tiden.
Håber at det hjælper, ellers må du sige til, så skal jeg forsøge at hjælpe så godt jeg kan.
Mads
Da du allerede kender distancen der skal tilbagelægges og også accelerationen, skal du så vidt jeg kan se bare omformulere
s= ½at^2
til
t= sqrt(2s/a)
og sætte ind, så har du tiden.
Håber at det hjælper, ellers må du sige til, så skal jeg forsøge at hjælpe så godt jeg kan.
Mads
Skriv et svar til: Fysik -mekanik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
