Kemi
pH - haster
15. april 2006 af
Stine pigen (Slettet)
Jeg har ikk prøvet at beregne pH hvor der er to stoffer samtidig. Opgaven lyder:
0,0348 M NaOH
0,00236M Ca(OH)2
100 mL af hver af de to opløsninger blandes.
Beregn pH for blandingen?
Jeg kender deres volume og koncentration, derfor kan stofmængden findes, men hvad så efter?
Forresten, pH for de to stoffer får jeg dem til :
pH(NaOH)= 12,54
pH(Ca(OH)2) = 11,37
På forhånd tak
0,0348 M NaOH
0,00236M Ca(OH)2
100 mL af hver af de to opløsninger blandes.
Beregn pH for blandingen?
Jeg kender deres volume og koncentration, derfor kan stofmængden findes, men hvad så efter?
Forresten, pH for de to stoffer får jeg dem til :
pH(NaOH)= 12,54
pH(Ca(OH)2) = 11,37
På forhånd tak
Svar #1
15. april 2006 af Quasar (Slettet)
n(OH-) = n(NaOH) + 2*(n(Ca(OH)2) = 0,0348M*0,100L + 2*(0,00236M*0,100L)
[OH-] = n(OH-)/0,200L
Bestem pOH og pH.
[OH-] = n(OH-)/0,200L
Bestem pOH og pH.
Svar #2
15. april 2006 af Stine pigen (Slettet)
hvorfor siger du 2 * (n(Ca(OH)2)?
Er det fordi der er to af OH??
Jeg får n(OH-) = 0,003952 mol
[OH-]= 0,003952/0,200 L = 0,01976 M
-log(0,01976) = 1,7
pH + pOH- = 14
pH = 12,3
kan det passe, er det sådan her?
Er det fordi der er to af OH??
Jeg får n(OH-) = 0,003952 mol
[OH-]= 0,003952/0,200 L = 0,01976 M
-log(0,01976) = 1,7
pH + pOH- = 14
pH = 12,3
kan det passe, er det sådan her?
Skriv et svar til: pH - haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
