Andre fag

Idræt på gymnasiet

09. maj 2006 af AllstarHo (Slettet)
Hej. Er jeg den eneste der synes, at idræt ikke burde kunne tages på gymnasiet på mellem- eller højtniveau? Som i nok ved har vi lige fået offentliggjort vores eksaminer i dag. Her fandt jeg ud af at en af mine venner skulle op i idræt mellemniveau. Tilsyneladende består eksamen af at komme op i to sportsgrene, og demonstrere to forskellige ting fra hver sport. Dvs. at mens jeg sidder og læser 172 siders geografi for at få en ordentlig karakter, laver han to hopskud og et straffe til sin eksamen, og får 11, hvis det eller er nogle "gode" skud.

Hvordan kan det hænge sammen? Det er fuldstændigt absurd!

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2006 af Peden (Slettet)

Så vidt jeg husker fra gymnasiet så er der også en teoridel til idræt, og langt fra alle får 11. Men ja, det er da sikkert en nem måde at få en god karakter på, på samme måde som nogen kan få en god karakter i filosofi, ved bare at sidde og plabre løs. Men sådan er der så mange fordomme. Slap du bare af, og nyd at du lærer noget istedet for.

Svar #2
09. maj 2006 af AllstarHo (Slettet)

Teoridelen består ikke af meget mere end, hvad 1.g's biologi pensum dækkede. Desuden synes jeg, der er en forskel på at fyre lidt respiration af og spille lidt bold til at fundere over virkelighedsopfattelser. Den sidstnævnte kræver lidt flere små grå. Det ku godt være jeg bare skulle være glad for, at jeg lærer noget, som du siger, men mener stadig at de i det mindste burde skærpe kravene lidt til idrætseleverne - lige vilkår for alle.

Brugbart svar (1)

Svar #3
09. maj 2006 af 150972 (Slettet)

Man kan også læse idræt på universitet. Det kan være en meget god ide at have haft idræt B-niveau i gymnasiet selvom det ikke er noget krav.

Jeg vil give Peden ret i at det afhænger af interesse og evner. Idræt bliver desværre tit nedprioriteret, specielt i folkeskolen, hvor det ikke er eksamensfag.

Det ville være godt for folkesundheden, gennemsnitslevealderen, viriliteten og økonomien hvis alle var "opdraget" til at dyrke idræt.


Der er meget mere i idrætsfaget end bare fodbold og høvdingebold. Faget har en opdragende og socialiserende funktion. Det styrker også grov- og finmotorikken.

Held og lykke med eksamerne!

Brugbart svar (1)

Svar #4
09. maj 2006 af Waterhouse (Slettet)

Tja, om et fag er svært eller ej afhænger vel først og fremmest af ens interesse...jeg ville have langt sværere ved at score 11 i idræt end i stort set ethvert bogligt fag. Og du får jo ikke en god karakter bare fordi du er god til fodbold eller elitegymnast - du skal være god til et bredt spektrum af sportsgrene, og du skal have en teoretisk viden om både fysiologi og idræt ift. samfundet. Ved som sådan heller ikke om jeg synes, det hører til på en boglig uddannelse, men jeg tror ikke det holder at det er lettere end så mange andre fag.

Svar #5
09. maj 2006 af AllstarHo (Slettet)

Det jeg har fået afvide mine venner, der tager idræt lærer, er om ting som respiration, syretræning, steorider osv., hvilket måske er meget relevant for faget, men stadig ikke kommer specielt meget ud over det almindelige 1.g's persum for biologi. Det er da os fint, at idræt har en socialiserende funktion og det modarbejder den danske fedme, MEN det gør det idræt jeg har også, og det skal jeg have gennem hele gymnasietiden. Det jeg mener er, at der i det mindste kunne være mere teori, hvis det absolut skal være et fag man kan vælge på mellem- eller højniveau.

Brugbart svar (1)

Svar #6
09. maj 2006 af joks (Slettet)

Idræt er svært, at komme op i !!

Man skal til en teorieksamen!
- kreativt program
- opvarmnigsprogram
- 2 dicipliner "fod-håndbold"

det hele forløber sig over 3 dage !!!

der bliver givet ialt 8 karakterer...
4 tæller teori for
1 kreativt
1 opvarmningsprogram
2 dicipliner

også tager man gennemsnittet af det !!

Brugbart svar (1)

Svar #7
10. maj 2006 af tik (Slettet)

Ja jeg vil også sige det ikke er helt let. Men jeg skal heldigvis også op i idræt, fedt!!! Men glæder mig ikke til teoridelen, der er mange sociologiske og fysiologiske forklaringer man skal huske...

Brugbart svar (1)

Svar #8
10. maj 2006 af Ine86 (Slettet)

Det kan da godt være at de, der har taget idræt som mellemniveaufag ikke har en så svær eksamen. Tilgengæld har de mange afleveringer i løbet af året. Jeg har haft psykologi som mellemniveaufag og vi havde ingen afleveringer og faget var i det hele taget ikke svært. Men mine to veninder der valgte idræt, har afleveret en del rapporter og de har lavet træningsprogrammer, som skulle fremlægges.

Brugbart svar (1)

Svar #9
10. maj 2006 af graci (Slettet)

Jeg synes at idræt er noget være møg, man burde vælge det som valgfag i stedet for at blive tunget til det!

Svar #10
10. maj 2006 af AllstarHo (Slettet)

#8 - Jeg har selv biologi, og har en aflevering om ugen.. Desuden, så har dem jeg kender kun afleveret 4-5 rapporter i løbet af året af 2-3 sider hver..=)

Brugbart svar (1)

Svar #11
10. maj 2006 af Gregory (Slettet)

Hvorfor valgte du ikke bare selv idært hvis det er så let at score en god karakter?

Brugbart svar (1)

Svar #12
10. maj 2006 af Wutz (Slettet)

Han har jo nok selv valgt det, siden din ven har det på højere niveau.

Svar #13
22. maj 2006 af AllstarHo (Slettet)

#11 - fordi jeg er kommet for at lære noget..;)

Brugbart svar (1)

Svar #14
22. maj 2006 af LilTutte (Slettet)

forbandet at man ikke kan vælge idræt på HH! haha ku jeg godt ha byttet ud med min internationalt økonomi på 347 sider!!! arg!

SÅ JO

Brugbart svar (1)

Svar #15
22. maj 2006 af USyay (Slettet)

#0

Jeg vil godt lige påpege at vores læsepensum til idræt er 156 sider, hvilket jo ikke er så forkselligt fra 172. Idræt er fkatisk den eksamen hvor jeg synes jeg har mest at forberede. Som 36 ganske vist listede op, skal man op i mange ting, og det tager laaang tid at forberede. Oveni er der self også teorien. Det at eksamen tager 3 dage gør jo også en del, i stedet for hvis det var en anden eksamen som var overstået på en dag.
Nu har jeg overvejet at læse idræt el medicin og jeg har faktisk været glad for at have idræt på MN og heri også teorien. Hvis man skal læse fysioterai, medicin osv. er det rart nok at have snuset til fysiologien og anatomien.
Derudover synes jeg det er synd at regeringen vil reducere antallet af timer idræt i gymnasiet og sørge for noget mere teori. Idræt er en væsentlig faktor for vores sundhed. Det er ikke nok bare at spise sundt, og så den smule motion man får i skolen, er bedre end ingenting.

Brugbart svar (1)

Svar #16
22. maj 2006 af USyay (Slettet)

det skulle self stå #6 ikke 36...ups

Brugbart svar (1)

Svar #17
22. maj 2006 af CziX (Slettet)

#13

Det kan man tydeligvis høre, at det har du ikke. Hvis du har fået at vide, at det dækker blot 1g biologi pensum, som er langt ude i hampen. Man skal ikke blot vide de fysiske mekanismer, men der er også 1/3 historie forbundet med det. Hvis jeg sammenligner mit tidligere 1g biologi pensum, og så mellemniveau idræt, så er det meget få punkter, der er ens. De punkter der gør, udgør udfattelig lidt af eksamen.

Jeg var selv oppe i idræt i 2g, og jeg vil sige, at det er den mest krævende eksamen, jeg nogensinde har været med til. Men det skal da siges, at det er også den sjoveste/interessante fag at komme op i for mig. For der er mange ting, som man skal kunne for at få en god bedømmelse. Udover det rent idrætsfaglige, så skal man også kunne strukturere en træning bl.a.

Brugbart svar (1)

Svar #18
22. maj 2006 af Sazkia (Slettet)

Idræt består som de andre siger at to dele båede praktisk og teoretisk, og det nytter ikke at man kun er god til den praktisk del, for de gælder lige meget. Man skal på 45 minuter gennem teori, oftest er det en ca 20 min, og på de resterende 25 minuter skal der gennemgåes et opvarmingsprogram på ca 12 minuter en grundtrænings program eller krativ på en 12 minuter (her arbejder man i gruper så det er afhængig af hvorman ens gruppe består af men ca 3 min. til hver person ved hver program)derefter har man to dicipiliner man skal op i. man har haft 3 i løbet at hele året, jeg har blandt andet haft volley, ketcher spil og målzone spil, jeg skal så op i volley hvor jeg skal vise to øvelser på i alt 4 min, og til målzoner spil skal jeg vise to dicipliner og i hver diciplin to øvelser på ialt ca 4 min. derefter tager man en kamp i alle de dicipliner man er op i. det bliver dømt.
Den teoretiske del består også at to dele, naturvidenskablig og samfundsviden, det kan være alt fra Mette jacobsen med hendes doping til varmeregulæring, og tro mig der er en del svære ord at huske. Så det er en svær eksamen. men til jer der skal op Held og lykke.

Skriv et svar til: Idræt på gymnasiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.