Andre fag

Lidt 1. g matematik

14. januar 2004 af HCM (Slettet)
Skal regne følgende opgaver omhandlende analytisk geometri:

Bestem centrum og radius for nedenstående cirkler.
1) x^2+y^2-4y = -1

2) x^2+4x+12 = 6y-y^2

3) 1/2x^2+1/2y^2-4x+6y = 6

Mine bud:

1) c=(0,2) r=kvrod 3

2) c=(-2,3) r=1

3) ??

På forhånd mange tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2004 af starF (Slettet)

du skal jo omskrive udtrykket til typen:

(x-a)^2+(y-b)=r^2

Svar #2
14. januar 2004 af HCM (Slettet)

starF skrev:

(x-a)^2+(y-b)=r^2

Du mener vel (x-a)^2+(y-b)^2=r^2
Ik' ????

Nå men er de der svar rigtige eller hvad??

Tak skal De ellers have hr. starF.

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2004 af starF (Slettet)

ja jeg emener (x-a)^2+(y-b)^2=r^2 :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2004 af starF (Slettet)

1) x^2+(y-2)^2-4 = -1 =>x^2+(y-2)^2-4 = 3

dvs. c(0,2) og r=3^(1/2)

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2004 af starF (Slettet)

pis prøver igen:

1) x^2+(y-2)^2-4 = -1
=>
x^2+(y-2)^2 = 3

dvs. c(0,2) og r=3^(1/2)

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2004 af starF (Slettet)

Jamen det er jo det samme som dig, men ved bar eikkh vordan du har fundet dem, den sidste ser lidt sær ud:)~

Svar #7
14. januar 2004 af HCM (Slettet)

Jeg har fundet den samme måde som du har.

Kan bare stadig ikke finde ud af den sidste, aaaaaaarrrrrhhhhhh!!!!

I'd appreciate your input, any one.

På forhånd mange tak!

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. januar 2004 af starF (Slettet)

3) 1/2x^2+1/2y^2-4x+6y = 6

gange igennem med 2

x^2+y^2-8x+12y=12

omskriver

(x-4)^2-16+(y+12)-36=12

(x-4)^2+(y+12)=12+16+36=64

dvs. c(4,-12) og r=64^(1/2)=8


Svar #9
14. januar 2004 af HCM (Slettet)


x^2+y^2-8x+12y=12

omskriver: (x-4)^2-16+(y+6)^2-36=12

(x-4)^2+(y+6)^2=64

Ved ikke lige hvorfor du havde skrevet 12 i stedet for 6 i første omskrivning?

Takker og bukker mange gange hr. starF!


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. januar 2004 af starF (Slettet)

#9 jeg ganger med 2 på begge sider jo

Skriv et svar til: Lidt 1. g matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.