Dansk Historieopgave

Historieopgave

15. januar 2004 af ilgela (Slettet)
Hejsa..
Jeg skal snart skrive historieopgave og har fået tildelt et emne, nemlig "Danmarks udenrigspolitiske stilling 1864-1908". Er der nogle, der har gode råd og ideer til, hvad jeg kan skrive om?

:)

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2004 af Garfield (Slettet)

Jeg ved ikke hvor meget der er om emnet...

Men en idé...
Udenrigsminister Scavenius’ tilpasningspolitik overfor Tyskland...

varm karma
Lasse


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. januar 2004 af Averell (Slettet)

Jeg synes, at du skal tage udgangspunkt i nederlaget til Preussen i 1864, hvor det for alvor var slut med Danmarks stilling som betydelig magt i Europa hvor landet overgik til at være småstat og, som Garfield påpeger, tilpassede sig den store nabo i syd.

Du er så heldig at Bo Lidegaard lige har udgivet 4. og sidste bind af sit mammutværk om dansk uderigspolitisk historie. Det hedder "Overleveren" og handler om perioden fra 1864 om frem (Gyldendal 2003). Jeg håber for dig, at det er kommet ud på bibliotekerne nu. Tjek det på www.bibliotek.dk. Måske kan du få bogen tilsendt, hvis du bor langt væk.

Jeg ved ikke, om der er noget at hente, men du kunne jo også analysere på, om indførslen af parlamentarismen i 1901 havde nogen betydning for udenrigspolitikken.

Brugbart svar (1)

Svar #3
15. januar 2004 af Niels (Slettet)

Hvis han kun må skrive indtil 1908 kan han vel ikke blande scavenius ind i det. Han var vel udenrigsminister fra 1909-10 og 1913-20

Brugbart svar (1)

Svar #4
15. januar 2004 af maggie (Slettet)

hej der skulle vel ikke være nogle derude som kunne komme med gode ideer til min historie opgave. jeg har valgt emnet hekse.
men jeg er lidt gået i stå. jeg har brug for flere spørgsmål angående hekse. Kunne I finde på nogle så kan jeg tage dem som jeg manglede.

det ville være en stor hjælp til mig !)



Brugbart svar (1)

Svar #5
15. januar 2004 af SKB85 (Slettet)

Jeg ville også komme ind på nogle af de landarealer, som DK afgav... Hvad det kom til at betyde for mindretallene osv. Det er jo meget relevant i dag, hvor man ser mindretal omkring i verden prøve at løsrive sig!
Hvorfor gjorde "de gamle danskere" ikke dette?

Brugbart svar (1)

Svar #6
15. januar 2004 af Garfield (Slettet)

maggie- hvis du nu selv oprettede en tråd ville mange flere læse den og dermed svarer....

niels- det er min fejl, jeg havde ikke læst min kilde ordentligt....

Brugbart svar (1)

Svar #7
15. januar 2004 af maggie (Slettet)

okay men hvordan opretter jeg en tråd? så skal jeg nok sende den.

Brugbart svar (1)

Svar #8
15. januar 2004 af SKB85 (Slettet)

klik på forum ude i venstre side, derefter kommer der en blå knap næsten i midten af billedet hvor der står opret indlæg... Der trykker du!!

Brugbart svar (1)

Svar #9
17. januar 2004 af Torp82 (Slettet)

Jeg synes du skulle skrive om noget af det vigtigste i denne periode. Den industrielle revolution, som starter i England. Resten af Europa halter bagud, også Danmark. Danmark kommer dog senere med. Det er utrolig spændende i den periode, og meget afgørende for verden, især Europa.
Der er meget information at finde om det emne. Nemmest ville være at slå årstallet op ca. 1750-1870. Der kan man bl.a. undersøge hvorfor Danmark ikke var blandt de første lande til at udvikle samfundet, og hvilke værdier vi lærte af englænderne.

Skriv et svar til: Historieopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.