Dansk Historieopgave

Historieopgave

30. oktober 2002 af MarieBS (Slettet)
Hej.
Jeg står og mangler noget at skrive stor historieopgave om i 2.g. Jeg har tænkt en del over det, men har stadig ikke fundet det perfekte emne. Jeg er ikke kun ude efter noget som der er meget materiele og gode kilder til, det må også gerne være lidt utraditionelt. Det eneste krav er at skal høre til før første verdenskrig. Er der nogen der har nogle gode idéer?

Brugbart svar (2)

Svar #1
30. oktober 2002 af Jean

Hmm du kunne skrive om Adam Smith og hans teoris påvirkning på stater.


Brugbart svar (2)

Svar #2
30. oktober 2002 af Jean

Eller skrive noget de klassiske økonomer.

P1 har nogle gode udsendelser du kan lytte til på nettet:

http://www.dr.dk/orientering/sitænk.htm

Brugbart svar (2)

Svar #3
30. oktober 2002 af Christian (Slettet)

For at få lidt inspiration til eventuelle emner, kunne du jo bl.a. kigge en række af opgaverne her på sitet igennem:

http://www.studi.dk/opg/sog.php?sog=Historieopgave&fag=all

Ellers må det jo siger at Jean's forslag er ganske glimrende - når jeg selv skal skrive historieopgave, bliver det forhåbenligt om dette emne :)

Du kunne jo f.eks. skrive om den danske grundlov der blev vedtaget i 1849 og baggrunden derfor, men ellers vil jeg i hvert fald råde dig til at skrive om et emne, der ligger inden for dit eget interesseområde.

Brugbart svar (2)

Svar #4
30. oktober 2002 af 404error (Slettet)

Jeg skrev historieopgave om Bayeuxtapetetet. Det må i hvert fald siges at være før første verdenskrig, og er absolut et anbefalelsesværdigt emne (din historielærer vil med garanti elske det!). Ved lejlighed kan jeg muligvis finde opgaven, hvis du er interesseret.

vh,

Anders.

Brugbart svar (2)

Svar #5
07. november 2002 af SP anonym (Slettet)

Eller Struensee og enevælden i Dk

Brugbart svar (2)

Svar #6
07. november 2002 af Kaare (Slettet)

Eller eventuelt om den amerikanske uafhængighedserklæring og udviklingen der førte frem til den. Det ville være en smule utraditionelt da det ville være logisk både at inddrage den materielt-historiske og den idehistoriske der førte til bruddet med England. Hvis jeg skulle skrive i dag ville det helt klart være ´det perfekte emne for mig :) Men grundlæggende tror jeg egentlig du får det bedste resultat ud af at undersøge hvad du selv kunne tænke dig at skrive for det er surt at skrive om et emne hvis motivationen mangler.

Brugbart svar (2)

Svar #7
09. november 2002 af SP anonym (Slettet)

Skriv om korstogene, det er spænende og der er mange bøger og opgaver om emnet!

Brugbart svar (2)

Svar #8
09. november 2002 af SP anonym (Slettet)

Du kunne også vælge at skrive om ” Den franske revolution” og/ eller ” Napoleon”, som er direkte grundlag for den politiske og kulturelle udvikling i Europa som i dens kølvandet er årsagen til : 1 verdenskrig, den russiske revolution og nazismen og selvfølgelig en masse gode menneske rettigheder. etc.

Det vil sikkert også falde i din læres smag, men vigtigere er det vel, om du synes revolution, krig og fødselen af nutidens poliske filosofi er spændende at beskæftige sig med, ellers tror jeg, du skal vælge noget andet, et emne som man kan mærke, du brænder for, når man læser det.

Der er så mange spændende emner, så det er vel bare med, at finde det som passer dig bedst. Du kunne f.eks. også orientere dig bredt, i en mere overordnet bog før du beslutter dig.

God fornøjelse.

Svar #9
10. november 2002 af MarieBS (Slettet)

Tak for jeres forslag allesammen!
Jeg kunne faktisk godt tænke mig at skrive om den russiske revolution, men er det ikke lige rigeligt sent, hvis det skal passe indenfor tidsrammen?
Jeg er lidt usikker på, om det er meningen at emnet skal være en konkret ting eller begivenhed, eller om man godt må vælge noget lidt mere abstrakt. F.eks. synes jeg det kunne være spændende at skrive om hvordan videnskab og religiøsitet har/ikke har stemt overens gennem tiderne og hvordan der er blevet argumenteret fra begge sider. Tror I der er nogen fremtid i det?

Brugbart svar (2)

Svar #10
10. november 2002 af Kaare (Slettet)

Det kunne også være et enormt spændende emne og man kunne helt sikkert lave glimrende opgave om det selvom emnet nok må være en smule begrænset i tid. Desværre ved jeg ikke enormt meget om hvor snævert rammerne for opgaven er defineret. Jeg skrev for eksempel om folkeafstemningen om euroen og det kan jo ikke siges at være et traditionelt historieemne men ejg tror det afgørende er om det er noget i har beskæftiget jer med de sidste to år...

Brugbart svar (2)

Svar #11
10. november 2002 af SP anonym (Slettet)

Den russiske revolution kan sagtens bruges...den finder jo sted i 1917 -Så den skulle være fjong..vi sidder netop og er ved at afslutte den russiske revolution.

Svar #12
10. november 2002 af MarieBS (Slettet)

Okay, jeg troede bare at det var under første verdenskrig... Skete der ikke også et eller andet derovre dengang? Der var da noget med at Rusland var enormt svækkede p.g.a. interne vanskeligheder og det var derfor de mistede så store landområder.

Brugbart svar (2)

Svar #13
10. november 2002 af SP anonym (Slettet)

Det er jo også under første verdenskrig...altså den russiske revolution

Svar #14
11. november 2002 af MarieBS (Slettet)

Nå, ja. 1917. Jeg toede lige du havde skrevet 1817. Men det er til gengæld efter 1914!

Brugbart svar (2)

Svar #15
11. november 2002 af SP anonym (Slettet)

Jamen, Optakten til den russiske revolution starter allerede i 1861 med den ” blodige søndag” efter zar Alexander 2 har ophævet livegenskabe, derefter har vi så de 2 revolutioner i 1905 og 1917.

Revolutionen i Rusland er derfor allerede i gang inden 1. verdenskrigs udbrud i 1914, revilutionen strækker sig i princippet fra 1861 – 1917, og var en stor medvirkende faktor til at 1. verdenskrig sluttede i 1918 efter de to dekreter krig og jord.

Efter revolutionen har vi så den rusiske borgerkrig, hvor flere mennesker end under hele 1. verdenskrig må lade livet, men det er selvfølgelig efter 1. verdenskrig.

Ruslands historie er meget spændende synes jeg, men det er jo op til dig.

God fornøjelse.

Svar #16
11. november 2002 af MarieBS (Slettet)

Tak, skal du have. Det lyder jo egentlig meget interresant. Det tror jeg at jeg prøver...

Skriv et svar til: Historieopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.