Geografi
Erhvervenes betydning
06. juni 2006 af
Snemanden (Slettet)
Hej
Håer på lidt hjælp til en figur jeg har i min bog (Geografihåndbogen s. 101). Har ingen skanner så forklarer - den er ikke indviklet!
Den viser BNP og arbejdsstyrkens fordeling på erhverv i Macanbique, Malaysia og Danmark. Der er således to søjler ved hvert land - én for arbejdsstyrken og èn for BNP.
Mocambique:
Primær erhverv: BNP = 33% , ARB.FOR = 83%
Sek. erhverv: BNP: 12% , ARB.FOR = 8%
Ter. erh: BNP: 55% , ARB. FOR = 9%
Malaysia:
Primær erhverv: BNP = 13% , ARB.FOR = 28%
Sek. erhverv: BNP: 41% , ARB.FOR = 22%
Ter. erh: BNP: 46% , ARB. FOR = 50%
Danmark:
Primær erhverv: BNP = 3% , ARB.FOR = 5%
Sek. erhverv: BNP: 18% , ARB.FOR = 18%
Ter. erh: BNP: 79% , ARB. FOR = 77%
Vil meget gerne have hjælp til at forklare disse forskel.
Håer på lidt hjælp til en figur jeg har i min bog (Geografihåndbogen s. 101). Har ingen skanner så forklarer - den er ikke indviklet!
Den viser BNP og arbejdsstyrkens fordeling på erhverv i Macanbique, Malaysia og Danmark. Der er således to søjler ved hvert land - én for arbejdsstyrken og èn for BNP.
Mocambique:
Primær erhverv: BNP = 33% , ARB.FOR = 83%
Sek. erhverv: BNP: 12% , ARB.FOR = 8%
Ter. erh: BNP: 55% , ARB. FOR = 9%
Malaysia:
Primær erhverv: BNP = 13% , ARB.FOR = 28%
Sek. erhverv: BNP: 41% , ARB.FOR = 22%
Ter. erh: BNP: 46% , ARB. FOR = 50%
Danmark:
Primær erhverv: BNP = 3% , ARB.FOR = 5%
Sek. erhverv: BNP: 18% , ARB.FOR = 18%
Ter. erh: BNP: 79% , ARB. FOR = 77%
Vil meget gerne have hjælp til at forklare disse forskel.
Svar #2
06. juni 2006 af Miqi (Slettet)
hvis du tænker på BNP'en, så er der jo en "fejlkilde" ved den forstået på den måde at selvforsyning ikke er medregnet.. nu tænker jeg her i ulandsmæssig sammenhæng, hvor det er et problem. Det giver nok svar en del af dit spørgsmål (?)
Svar #3
06. juni 2006 af Peden (Slettet)
Primære erhverv: Landbrug, olie og råstofudvinding.
Sekundære erhverv: Behandling af ting fra primære erhverv. (Lidt usikkerhed her)
Tertiære erhverv: Service-erhverv, f.eks. sundhedsvæsen, detailsektor etc.
Sekundære erhverv: Behandling af ting fra primære erhverv. (Lidt usikkerhed her)
Tertiære erhverv: Service-erhverv, f.eks. sundhedsvæsen, detailsektor etc.
Skriv et svar til: Erhvervenes betydning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
