Andre fag

Klage?

15. juni 2006 af FrederikHolmgaard (Slettet)
Hej...

Jeg var oppe i mat mdt. 1-årigt A-niveau i dag og fik 6. Jeg har fået 9 i årskarakter og har virkelig forsøgt at sætte mig ind i beviserne til denne eksamen. Det der sker da jeg kommer ind til eksamination (type 2 diff.ligning + anvendelse heraf) er, at eksaminator nærmest inddrager mine noter og dispostion (kaster sig over dem, trækker dem væk og siger jeg skal kikke på tavlen). Derefter går jeg nærmest kold, da jeg troede man, ligesom i følge bekendtgørelsen, må støtte sig til sine noter. Jeg ved godt man ikke skal kikke på dem ofte, men hvis man lige er tvivl må man kikke. Dette "måtte" jeg dog ikke i dag, hvorfor alt kiksede. Jeg fik faktisk af vide at det ikke blev vurderet hvis jeg kastede et blik på mine noter. Jeg troede så eksaminator ville hjælpe mig lidt igennem med små ledetråde. Dette skete slet ikke. Tværtimod; eksaminator overtog styringen og lavede nærmest resten af beviset for mig uden jeg fik lov at vise noget.
Det er første gang min lærer har et hold oppe og er eksaminator. Censor vejlede mig uopfordret i hvorledes jeg skulle klage, hvilket jeg tolker som negativt i eksaminators favør.

Hvad er jeres vurdering? Kan jeg klage?

Det skal desuden nævnes, at jeg gjorde eksaminator og censor opmærksom på, at jeg synes det var en meget dårlig præstation af eksaminator efter jeg havde fået min karakter.

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2006 af monti-ponti (Slettet)

jeg havde ikke lige på A niveau men fik at vide at det ser dårligt ud og kan trække ned hvis man kigger på notater

min matematik lærer anbefalede at skrive ned kun disposition og ikke andet


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

Du kan altid klage, spørgsmålet er så om du får medhold?!

Det er meget individuelt, hvordan de forskellige lærere tolker bekendtgørelsen mht. brug af noter under ekseminationen. Du må støtte dig, til STIKORD, men hvis ekseminator så at du havde skrevet hele beviset ned på papiret, så gjorde han/hun dig kun en tjeneste!

Jeg plejede, kun at notere du svære passager i et bevis, og det var ok. Men de tager kun noterne fra dig hvis altså hele beviset står derpå! Også selv om du kun kigger på det engang imellem, så bliver alt det ikke bedømt..

De har måske beholdt dine noter, til deres forsvar imod en eventuel klage! Så du skal overveje med dig selv hvad du har skrevet, og om eksaminator gjorde det kun for at hjælpe dig...

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2006 af Micc_86 (Slettet)

Hvad jeg er bekendt, så må eksaminator da ikke tage papirerne fra dig uanset om du har skrevet fyldstegørende notater eller få stik ord inde ved forberedelsen....

Selvfølgelig trækker det ned, hvis man hele tiden kigger i papirerne, men det er vel ens eget ansvar at benytte papirerne mindst muligt (helst slet ikke!) og ikke eksaminatorens.

Men det kan godt være, at jeg er forkert på den!! ?

Svar #4
15. juni 2006 af FrederikHolmgaard (Slettet)

I følge bekendtgørelsen om studentereksamen § 34 stk 3 må eleven støtte sig til selvskrevne noter under eksaminationen. Jeg havde en bevisopskrift hvor de vigtigste passager stod på.
Så jeg er lidt i et dilemma.

Her skrevet et klagebrev til rektor, som han har modtaget og meldt tilbage, at han vil bede om en udtalelse fra eksamisator. Jeg påpegede i min klage, at jeg ikke havde en omeksamen eller en omvurdering som hensigt med denne midlertidige klage. Jeg har derimod påpeget, at jeg gerne vil oplyses om mine rettigheder.
Er det ikke et fornuftigt udspil, inden jeg går videre med en reel klage? Nu venter jeg så på et udspil fra eksaminator.

Svar #5
15. juni 2006 af FrederikHolmgaard (Slettet)

# 3: Jeg er helt af samme opfattelse. Hvis jeg kikker på mine noter, så må det indgå i bedømmelsen af mig. Dermed må jeg stadig støtte mig til mine noter, men selvfølgelig trækker det ned, ligesom det gør i alle andre fag hvis man bruger sine noter for meget.

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. juni 2006 af allan_sim

#0.
Din eksaminator må ikke tvinge noterne fra dig. Du skal have at vide, at oplæsning fra noterne eller det at stå med noterne i hånden ikke tæller positivt ved bedømmelsen. Mange lærere gør det ved at bede dig om at lægge noterne på bordet, og venligt tage dem fra dig, hvis du holder fast i dem. Det gøres for at hjælpe, så du ikke fristes til at kigge på dem.
Men hvis du insisterer på at holde dem, så kan ingen forhindre dig i det.

Det er naturligvis umuligt for mig at bedømme, om din eksaminator har forsøgt at hjælpe dig og du har opfattet det anderledes, eller om vedkommende har lavet deciderede procedurefejl. Under alle omstændigheder bør du overveje med dig selv, om du tror, at du ville have klaret eksamen bedre med noterne liggende på bordet.

Svar #7
15. juni 2006 af FrederikHolmgaard (Slettet)

#6:
Tak for det objektive, faglige svar. Det er jo netop det jeg tror. Det er i princippet også det som situationen medfører. Jeg blvier slået ud af den og eksaminator laver et one-man-show. Det skal siges, at eksaminator på et tidspunkt ikke kan gennemskue det bevis (som vi nu i fællesskab har gang i) hvorfor hun må tage sine papirer frem og se hvor vi er i beviset. Hvordan kan man så forvente at jeg kan lave det uden mine papirer :-(

Svar #8
15. juni 2006 af FrederikHolmgaard (Slettet)

"Det er jo netop det jeg tror" - altså at jeg ville have klaret det bedre med noterne på bordet.

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. juni 2006 af allan_sim

#4.
Tja, jeg ville som rektor ikke rigtig kunne forholde mig til en klage, der så ikke rigtig var en klage. Og som eksaminator ville jeg ikke komme med en redegørelse, før der lå en konkret klagesag. Så du må hellere beslutte dig for, om du rent faktisk vil klage eller ej.

Svar #10
15. juni 2006 af FrederikHolmgaard (Slettet)

ok

Brugbart svar (0)

Svar #11
16. juni 2006 af kvillebro (Slettet)

Jeg ville helt klart klage. Der er sket en procedurefejl og hvis du er sikker på at du kan gøre det bedre så skal du presse på for at få klagen igennem så du kan få en retfærdig omeksamen

Brugbart svar (0)

Svar #12
16. juni 2006 af Sarahpigen87 (Slettet)

Hvad kan der ske ved at prøve, du vil ærgre dig over det resten af dit liv hvis du ikke bare prøver.
Jeg troede ikke jeg havde en sag. Både min rektor og studievejleder frarådede mig faktisk i at klage. Men gjorde det, og fik 100% ret.
Bare husk at din klage skal være indgivet inden 14 dage fra eksamensdagen...

Brugbart svar (0)

Svar #13
16. juni 2006 af samt12 (Slettet)

Mener også du bør prøve. Hvis censor ligefrem uopfordret vejledede dig i, hvordan man klager, så virker det da som om en klage ikke vil være ubegrundet!

Og ja, man har selvfølgelig ret til at beholde sine noter under eksamen. Man er jo selv ansvarlig for hvor meget man støtter sig til dem.

Brugbart svar (0)

Svar #14
16. juni 2006 af SusenPutten (Slettet)

#1 hvad sagde eksaminator til, at du klagede over hans/hendes opførsel under eksamen, bagefter?

Brugbart svar (0)

Svar #15
16. juni 2006 af AllstarHo (Slettet)

Jeg er fuldstændig enig med samt12 og kvillebro om at du burde klage. Jeg mener at du har en stærk sag her, som det ville være svært ikke at få medhold i.

Go for it!

Brugbart svar (0)

Svar #16
16. juni 2006 af htxFREAK (Slettet)

Du burde klage. Du har helt ret.

Go for it!

Svar #17
17. juni 2006 af FrederikHolmgaard (Slettet)

Hej igen...

Jeg skrev som sagt en klage til rektor og henviste til procedurefejl, men gjorde samtidig opmærksom på, at jeg først og fremmest gerne ville oplyses om mine rettigheder inden jeg indgav en decideret klage.
Rektor var meget flink og svarede hurtigt på mit brev. Han forklarede, at han ville bede om en redegørelse og udtalelse fra eksaminator og derefter vende tilbage. Dette er sket i dag: Rektor har snakket med eksaminator og forklaret mig, at eksaminator forstod mine indvendinger og var meget ked af situationen. Eksaminator vil fremover prøve at undgå lignende.

Det skal nævnes at eksaminator desuden tolkede mine små kik på noter som mere end jeg selv gjorde, men dette mener jeg stadig ikke giver ret til at handle som eksaminator gjorde.

Med eksaminators udtalelse in mente, som jeg ser som en "indrømmelse" af en procedurefejl, vil I så ikke klage?

Svar #18
17. juni 2006 af FrederikHolmgaard (Slettet)

#14:
Eksaminator blev meget ked og sagde ordret: "Det vil jeg tage med mig videre". Det var så herefter censor uopdfordret vejledede mig i klageproceduren.

Brugbart svar (0)

Svar #19
17. juni 2006 af Tutorgirl (Slettet)

Jo...helt sikkert....man kan lige så godt prøve....du får jo ikke en lavere karakter fordi du klager...så go for it..

Brugbart svar (0)

Svar #20
17. juni 2006 af NuclearWarhead (Slettet)

Du skal bare vide at du ikke bliver student her til sommer hvis du klager.

Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.