Engelsk
Problemer i rettelse.
19. august 2006 af
mani4ever (Slettet)
Jeg har problemer med at rette disse sætninger, for der er fejl ved dem:
Primitive cultures and its' nature. . .
The western world and its' wealth
The ideal picture of the peacefully life with a house, a garden and a car of the nuclear familiy today is developed for many people into a nightmare.
. . the rapid growing expemses to the enlargement of the road system.
Townplanners recommend that America returns to its cities, before it is to late.
In the 50ties and 60ties.
In the fifties and sixties moved the middleclass of the USA out of the towns.
The idyllically picture of the nuclear families peaceable life are turned into a nightmare of petrol fumes and shopping centres.
Primitive cultures and its' nature. . .
The western world and its' wealth
The ideal picture of the peacefully life with a house, a garden and a car of the nuclear familiy today is developed for many people into a nightmare.
. . the rapid growing expemses to the enlargement of the road system.
Townplanners recommend that America returns to its cities, before it is to late.
In the 50ties and 60ties.
In the fifties and sixties moved the middleclass of the USA out of the towns.
The idyllically picture of the nuclear families peaceable life are turned into a nightmare of petrol fumes and shopping centres.
Svar #1
19. august 2006 af MHE (Slettet)
Primitive cultures and ITS nature. . .
The western world and ITS wealth
-> altså ingen apostrof dér. Det skyldes, at it's er lig med it is og du med dit slut-s på IT allerede har angivet genitiv, altså ejefald.
----
The ideal picture of the PEACEFUL life with a house, a garden and a car of the nuclear FAMILY
Peacefully = adverbium
Peaceful = adjektiv
Jeg ved ikke, om du kan forskellen mellem disse to, men forskellen er ret markant.
Jeg har ikke rettet "the nuclear family", det lyder besynderligt i mine ører, men er ikke grammatisk forkert, hvorfor jeg ikke har rettet på det.
----
today FOR MANY PEOPLE HAS DEVELOPED INTO A NIGHTMARE.
-> du kan ikke bruge IS her, du skal bruge HAS.
Ordstillingen skal være anderledes. Det er ikke tilrådeligt at have det finitte verbum "to be" og det infinitte "developed" adskilt. Skriv dem derfor altid sammen.
----
. . the RAPIDLY growing expeNses to the enlargementS of the road system.
Igen mangler du forståelse af forskellen på adjektiv/tillægsord og adverbium/biord. Jeg kan godt give dig en forklaring af forskellen hvis du ønsker, men jeg undlader den her i første omgang.
----
Townplanners recommend that America returns to its cities, before it is TOO late.
to = "at" eller "til"
too late = for sent.
----
In the 50ties and 60ties.
-> 50s and 60s.
----
In the fifties and sixties moved the middleclass of the USA out of the towns.
Problemer med ordstillingen. Du skal have subjekt foran verbum, ergo skal det være
In the 50s and 60s the the American middleclass moved out of the towns.
Personligt foretrækker jeg "American middleclass" frem "the middleclass of the USA" - jeg ved faktisk ikke, om man kan sige det. Umiddelbart lyder det forkert.
----
The IDYLLIC picture of the nuclear families peaceful life IS turned into a nightmare of petrol fumes and shopping centres.
Idyllically = adverbium
Idyllic = adjektiv.
Peaceable??? Hvor fandt du det henne? Det hedder peaceful.
Verbet skal være IS, ikke ARE. Subjektet er "the idyllic picture", altså ental.
----
Jeg har rettet en del af det, men ved ikke, om det hele er rettet igennem, kunne ikke lige overskue det! Sidder hjemme en lørdag aften og retter engelsk - det er vel sådan ca. topmålet af røvsygt. :-)
Jeg håber, I har fået en grammatikbog udleveret af jeres lærer. Hvis ja, vil jeg anbefale at læse om forskellen på adverbier og adjektiver. Det er meget vigtigt at kende forskellen på brugen af disse ord, hvis man vil mestre et godt og solidt engelsk - eller ja, sprog i det hele taget.
Og til sidst skal jeg naturligvis lige understrege, at jeg siger det hele lidt hårdt for at hjælpe, ikke for at være irriterende. :)
The western world and ITS wealth
-> altså ingen apostrof dér. Det skyldes, at it's er lig med it is og du med dit slut-s på IT allerede har angivet genitiv, altså ejefald.
----
The ideal picture of the PEACEFUL life with a house, a garden and a car of the nuclear FAMILY
Peacefully = adverbium
Peaceful = adjektiv
Jeg ved ikke, om du kan forskellen mellem disse to, men forskellen er ret markant.
Jeg har ikke rettet "the nuclear family", det lyder besynderligt i mine ører, men er ikke grammatisk forkert, hvorfor jeg ikke har rettet på det.
----
today FOR MANY PEOPLE HAS DEVELOPED INTO A NIGHTMARE.
-> du kan ikke bruge IS her, du skal bruge HAS.
Ordstillingen skal være anderledes. Det er ikke tilrådeligt at have det finitte verbum "to be" og det infinitte "developed" adskilt. Skriv dem derfor altid sammen.
----
. . the RAPIDLY growing expeNses to the enlargementS of the road system.
Igen mangler du forståelse af forskellen på adjektiv/tillægsord og adverbium/biord. Jeg kan godt give dig en forklaring af forskellen hvis du ønsker, men jeg undlader den her i første omgang.
----
Townplanners recommend that America returns to its cities, before it is TOO late.
to = "at" eller "til"
too late = for sent.
----
In the 50ties and 60ties.
-> 50s and 60s.
----
In the fifties and sixties moved the middleclass of the USA out of the towns.
Problemer med ordstillingen. Du skal have subjekt foran verbum, ergo skal det være
In the 50s and 60s the the American middleclass moved out of the towns.
Personligt foretrækker jeg "American middleclass" frem "the middleclass of the USA" - jeg ved faktisk ikke, om man kan sige det. Umiddelbart lyder det forkert.
----
The IDYLLIC picture of the nuclear families peaceful life IS turned into a nightmare of petrol fumes and shopping centres.
Idyllically = adverbium
Idyllic = adjektiv.
Peaceable??? Hvor fandt du det henne? Det hedder peaceful.
Verbet skal være IS, ikke ARE. Subjektet er "the idyllic picture", altså ental.
----
Jeg har rettet en del af det, men ved ikke, om det hele er rettet igennem, kunne ikke lige overskue det! Sidder hjemme en lørdag aften og retter engelsk - det er vel sådan ca. topmålet af røvsygt. :-)
Jeg håber, I har fået en grammatikbog udleveret af jeres lærer. Hvis ja, vil jeg anbefale at læse om forskellen på adverbier og adjektiver. Det er meget vigtigt at kende forskellen på brugen af disse ord, hvis man vil mestre et godt og solidt engelsk - eller ja, sprog i det hele taget.
Og til sidst skal jeg naturligvis lige understrege, at jeg siger det hele lidt hårdt for at hjælpe, ikke for at være irriterende. :)
Svar #2
21. august 2006 af mani4ever (Slettet)
Tak for hjælpen. Vil læse forskellen på adverbier og adjektiver så hurtigt som muligt :)
Svar #3
27. august 2006 af InaktivAktivist (Slettet)
Rettelser til ovenstående rettelser:
Jeg vil mene at i denne sætning:
"Primitive cultures and its' nature. . ."
Foretrækkes 'their' is stedet for 'its', da der er tale om genetiv i flertal. its bruges når det er 3. person ental...
Og denne sætning:
"today FOR MANY PEOPLE HAS DEVELOPED INTO A NIGHTMARE."
har jeg selv rettet til:
"The ideal picture of the peaceful life with house, garden, car and a nuclear family is developed into a nightmare by many people."
Jeg synes bare at den sætning du bruger lyder fuldstængig forkert. Den forvirrer mig helt, og jeg kan næsten ikke tyde hvad der står. Det er en meget forkert ordstilling.
"50s and 60s."
Eh skal der ikke apostrofer her (50's and 60's), eller er jeg helt afmarcheret?
Jeg vil mene at i denne sætning:
"Primitive cultures and its' nature. . ."
Foretrækkes 'their' is stedet for 'its', da der er tale om genetiv i flertal. its bruges når det er 3. person ental...
Og denne sætning:
"today FOR MANY PEOPLE HAS DEVELOPED INTO A NIGHTMARE."
har jeg selv rettet til:
"The ideal picture of the peaceful life with house, garden, car and a nuclear family is developed into a nightmare by many people."
Jeg synes bare at den sætning du bruger lyder fuldstængig forkert. Den forvirrer mig helt, og jeg kan næsten ikke tyde hvad der står. Det er en meget forkert ordstilling.
"50s and 60s."
Eh skal der ikke apostrofer her (50's and 60's), eller er jeg helt afmarcheret?
Skriv et svar til: Problemer i rettelse.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
