Samfundsfag
nej til EU
28. september 2006 af
figaro8 (Slettet)
jeg skal snart lige ha' skrevet lidt om schweiz' forhold til EU. Men da schweiz ikke direkte er med i EU tænkte jeg på at komme ind på noget med EFTA og EØS, samt noget med schweiz' 7 særaftaler med EU, vedrørende forskellige ting, da schweiz er meget vigtigt eksportland, os for EU.
men altså, hvad er grunden til at schweiz ikke direkte vil være medlem af EU?? hvorfor vil de på det punkt være neutrale?
mit eget bud er, at for hvis schweiz kommer med i EU, så vil de skulle! være mere åbne (oplyse) omkring deres veludbyggede finanssektor, hvilket de ikke vil, for så vil de miste mange store kunder, og derved ikke have de samme penge at investere med. lidt ligesom norge der ikke ønsker at dele deres enorme rigdom på olie.
men altså, hvad er grunden til at schweiz ikke direkte vil være medlem af EU?? hvorfor vil de på det punkt være neutrale?
mit eget bud er, at for hvis schweiz kommer med i EU, så vil de skulle! være mere åbne (oplyse) omkring deres veludbyggede finanssektor, hvilket de ikke vil, for så vil de miste mange store kunder, og derved ikke have de samme penge at investere med. lidt ligesom norge der ikke ønsker at dele deres enorme rigdom på olie.
Svar #1
28. september 2006 af Thegreenfox (Slettet)
unden at være helt sikker mener jeg at schweiz vil miste penge ved at melde sig ind i EU.
mener min lære sagde noget ligende engang
mener min lære sagde noget ligende engang
Svar #2
28. september 2006 af figaro8 (Slettet)
ja det er jo klart;) for hvis de fx mister en del af alle de kæmpe penge puljer de store schweizerbanker investere i aktier og værdipapirer med, jamen så vil eksorten gå ned, og handelsbalancen vil blive dårligere, der sker overkapicitet = arbejdsløshed = højere inflation = økonomisk usikkerhed.
Skriv et svar til: nej til EU
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
