Samfundsfag

eu

05. november 2006 af Fassos (Slettet)
1-EU's historie
2.EU's opbygning. ( kommissionen, ministerrådet,parlamentet,domstolen mm. )
3. Hvad beskæftiger EU sig med.
4. Din holdning til EU hvordan tror du eu vil udvikle sig i fremtiden
..

Svar #1
05. november 2006 af Fassos (Slettet)

1. beskrivelse af FNs historie baggrund for den oprindelse.
2- beskrivelse af dens vigtigste organer:
-sikkerhedsrådet
-Generalforsamlingen
-Sekretariatet
3. En kort beskrivelse af de øvrige organer.
- det økonomiske og sociale råd( ECOSOC)
-Formynderskabsrådet
- Internationale råd
4 . hva er fns 4 hovedmål
5. nævn 3 steder i verden hvor FN har grebet ind og forklar baggrunden for deres indgriben

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

1. Historisk set er EU opstået som en følge af Anden Verdenskrig. Idéen om europæisk sammen fletning opstod for at hindre, at sådanne grusomheder og ødelæggelser nogensinde kunne ske igen. Den blev første gang fremsat af den franske udenrigsminister Robert Schuman i en tale den 9. maj 1950, talen blev inspireret af Jean Monnet, i dag er den kendt som Schuman-erklæringen. Denne dato regnes for det nuværende EU's fødselsdag og fejres hvert år som Europadagen. Men Winston Churchill snakkede faktisk allerede om at lave ”Europas Forenede Stater” tilbage i 1946. For at bevare Europæernes frihed, kultur og civilisation, som er grundlagt på kristne værdier, var Churchill i spidsen for Haag-konferencen.

2. Det er en stor sammen slutning af mange store lande, men der er også nogle små lande med i unionen. Oprindelig bestod EU af bare seks lande, nemlig Belgien, Frankrig, Holland, Italien, Luxembourg og Tyskland. Danmark, Irland og Storbritannien blev medlem i 1973, Grækenland i 1981, Portugal og Spanien i 1986 samt Finland, Sverige og Østrig i 1995. I 2004 fandt den hidtil største udvidelse sted, da ti nye lande blev optaget i Unionen, nemlig Cypern, Estland, Letland, Litauen, Malta, Polen, Slovakiet, Slovenien, Tjekkiet, Ungarn. Der er også 4 kandidatlande det er Bulgarien, Kroatien, Rumænien og Tyrkiet, Tyrkiet kan ikke komme med da de ikke overholder menneskerettighederne.
EU's hovedkvarter ligger i Bruxelles i Belgien. Det er en gammel union, førhen hed den EF, EF var en forkortelse for Det Europæiske Fællesskab.

..ved ikke om det kan bruges. Det er fra folkeskolen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2006 af erdos (Slettet)

Det er simpelthen for plat at stille sådanne spørgsmål. Med en minimal indsats kan du sagtens selv svare. Dovenskaben længe leve åbenbart...

Skriv et svar til: eu

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.