Samfundsfag

Skattesystemet i USA

29. november 2006 af Kristian22 (Slettet)
Hvordan hænger skattesystemet i USA sammen ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2006 af katja123 (Slettet)

Nu er jeg ikke ekspert på området, men husker da lidt fra at da jeg boede i USA.

Alle betaler den samme skatteprocent, dvs. ikke forskellige personfradrag eller topskat og alt det vi har i DK.
Hvert år får man en slags selvangivelse hvor man kan skrive alt det på, som man kan modregne. F.eks. hvis man har en firmabil eller har doneret penge på velgørenhed, eller som jeg fandt ud af, har en udvekslingsstudent boende.

Du kan evt. bruge disse oplsyninger til nogle idéer til at komme videre, da jeg godt ved, det ikke lige er en masse klare fakta...

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2006 af Einstein_15 (Slettet)

Det skal måske også nævnes, at da USA kører med en liberal velfærdsmodel, er skatten i bund. Dette bliver selvfølgelig kompenseret med den "dårlige" velfærd..

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2006 af Roman Garcia

Jeg kender flere, der bor i USA. De siger, at de ikke betaler særlig meget i skat (i forhold til DK), men de betaler derimod en masse i forsikringer.
De betaler næsten 50% af deres indkomst, hvis man regner indkomstskat og forsikringer sammen. Det skal dog også siges, at de har mange biler, og nogle af dem er lidt dyre, så de koster meget i forsikring. H

Hvis man som bosiddende i USA vil opnå en velfærd, der svarer til den vi kender i Danmark, kræver det en masse forsikringer. Og derfor kommer man ofte op og betale næsten 50% til "velfærd".

Dog vil jeg tro, at man i USA kan nå den samme grad af velfærd, som vi har i Danmark, billigere end topskatten i Danmark.

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2010 af djmartino (Slettet)

De betaler lige 28,7 % i skat i USA. Det er selvfølgelig forskelligt, hvad hver enkel betaler i forsinkringer - nogle får det gratis via deres job, imens andre må bide i det sure æble og betale for det hele, hvilket også gør det svære for dem, der er knap så velstillede. Men med henholdt til de biler, de har der over, er de billigere end vores i Danmark. For eks. en bil til 300.000kr i Danmark vil koster omkring 150.000-170.000kr derover.

Med henholdt til at kunne nå samme grad som i Danmark, vil dog ikke kunne lade sig gøre. De betaler selv for deres uddannelse, hvilket også kan give økonomiske konsekvenser, hvis man tænker på mulighederne bagefter uddannelserne - og man får hvad man betaler for princip.


Skriv et svar til: Skattesystemet i USA

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.