Dansk Historieopgave

Fodnoter

20. december 2006 af sdj (Slettet)
Hej, er ved at skrive historieopgave, men har lidt problemer med fodnoterne.

Hvordan gør man sådan at det ikke er de samme fodnoter der står på hver side ?

Skriver i Word..

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. december 2006 af SomeOneMore (Slettet)

Tror du bytter rundt på fodnoter og sidefod. Fodnoter er de små henvisninger du laver på bunden af hver side (eller sidst i dokumentet), til noget i din tekst. Sidehoved og sidefod er det du skriver på samtlige sider, som eksempelvis sidetal.

Du kan ikke lave forskellige sidefod på forskellige sider. Det er netop det der er hele pointen med sidefod. Det eneste du kan lave forskelligt i sidefod er din første side, hvor du kan vælge ikke at få vist sidehoved+fod. Derudover kan du vælge, at hver anden side skal være ens. Dette bruges f.eks. ved bøger, hvor man på de lige sider (den til venstre i en opslået bog) har sidetallet helt ude til venstre, mens man på ulige sider (dem til højre) har sidetallet helt ude til højre.

Svar #2
20. december 2006 af sdj (Slettet)

Okay, tak for hjælpen. Det var lige det der var mit problem.

Svar #3
20. december 2006 af sdj (Slettet)

Forresten, er der nogen der har et godt forslag til hvordan man bedst muligt laver en indholdsfortegnelse? Kan man få Word til at hjælpe sig?

Brugbart svar (1)

Svar #4
20. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

Så skal du opdele siderne i forskellige sektioner, herved bliver side- og sidehoved forskellig. Et dokument i Word består ofte kun af en enkelt sektion. Det er dog muligt at opdele et dokument i flere sektioner, som herefter kan formateres uafhængigt af hinanden. Hver sektion kan betragtes som et selvstændigt dokument. En sektion afgrænses af et sektionsskift, som kan indsættes manuelt.

Du kan herefter give hver sketion forskellig instillinger: Følgende formatering styres på sektionsniveau: Margen, Papirretning, Papirstørrelse, Sidehoved og sidefod, Lodret justering, Spalter, Linjenummerering.

Brugbart svar (1)

Svar #5
20. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

Så skal du opdele siderne i forskellige sektioner --> Så skal du opdele dokumentet i forskellige sektioner

Brugbart svar (1)

Svar #6
20. december 2006 af SomeOneMore (Slettet)

#4 Ok. Var ikke klar over sidehoved+fod også virkede med sektioner.

#3 Word har en automatisk indholdsfortegnelsesfunktion. Du skal blot sørge for, at du anvender de faste overskriftstyper i word (Overskrift 1; Overskrift 2 osv.). Indholdsfortegnelsen indsættes under Indsæt -> reference -> Indeks m.m. -> Fanebladet indholdsfortegnelse.

Du kan selvfølgelig formatere dem som du vil, under Typografi og Formater (under menuen formater) -> så kommer der en bjælke ude til højre, hvor du kan trykke på pilen ud for den enkelte overskriftstypografi, og vælge rediger.

Svar #7
20. december 2006 af sdj (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt, hvordan bliver det så til en indholdsfortegnelse ?

Brugbart svar (1)

Svar #8
20. december 2006 af SomeOneMore (Slettet)

du kunne jo prøve at lave et nyt dokument, hvor du skriver en overskrift på hver side (hvor du skifter mellem overskriftniveau), og så se hvordan indholdsfortegnelsen kommer til at se ud...

Skriv et svar til: Fodnoter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.