Kemi

pH

11. januar 2007 af Bumster (Slettet)
hej

jeg har:

20 ml 0,1000 M NaOH med pH = 0,699, der tilsættes 15 mL 0,1000 M saltsyre.

skal beregne den nye pH værdi?

hvordan gør jeg det, må gerne skæres ud i pap. har svært ved kemi....


på for hånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2007 af Larsendrengen (Slettet)

En 0,1 M NaOH opløsning kan aldrig have en pH værdi på 0,699 (det er jo stærkt surt) !!

Svar #2
11. januar 2007 af Bumster (Slettet)

hov undskyld. jeg skulle have skrevet Na2CO3... beklager
det er dette der har pH = 0,699

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2007 af frodo (Slettet)

stadigvæk en base..
Det kan umuligt passe

Svar #4
11. januar 2007 af Bumster (Slettet)

så helt korrekt.:

har:
20 ml 0,1000 M Na2CO3 med pH = 0,699, der tilsættes 15 mL 0,1000 M saltsyre.

skal beregne den nye pH værdi?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2007 af frodo (Slettet)

det er forhåbentligt ikke den opgave du har fået?

Svar #6
11. januar 2007 af Bumster (Slettet)

tro jeg har regnet pH forkert ved Na2CO3...

hvordan gør jeg det???

ved kun at under en reaktion med NaOH(aq) omdannes carbonyldichlorid (SOCl2) til Na2CO3.

skal beregne pH i en 0,1000 M opløsning NaCO3??

pH=-log(H3O+) har jeg brugt...

ups..

Svar #7
11. januar 2007 af Bumster (Slettet)

det er spørgsmål a. der hvor der blandes med saltsyr er spørgsmål b.

troede bare jeg jeg var på ok rette vej :(

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. januar 2007 af Larsendrengen (Slettet)

det er vist en ommer :-)

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. januar 2007 af frodo (Slettet)

jeg har meget svært ved at se hvad du har gjort.

CO3(2-) er en diprot middelstærk base, andet protolysetrin kan negligeres i pH-beregningen

anvend formlen for middelstærke baser,

Svar #10
11. januar 2007 af Bumster (Slettet)

ok. ik hel med.

jeg prøvede at stille et reaktionsskema op.

noget lignende:

SOCl2 + 2 NaOH --> Na2CO3 + 2HCl.

og kiggede på forholdet og derefter udregnede jeg pH.

pH=-log(0,2000)

men det er sikkert hel hen i skoven

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. januar 2007 af frodo (Slettet)

øhh.. reaktionen vil gå videre idet:

Na2CO3(aq) + 2HCl (aq) --> CO2(g) + H2O(l) + 2 NaCl(aq)

Svar #12
11. januar 2007 af Bumster (Slettet)

så er jeg på hel bar bund...

prøver li at skrive hele opgaven engang til.
2sek

Brugbart svar (0)

Svar #13
11. januar 2007 af frodo (Slettet)

hov vent!
er det carbonylchlorid (COCl2) eller thionylchlorid (SOCl2)?

Svar #14
11. januar 2007 af Bumster (Slettet)

Ved reaktion med NaOH(aq) omdannes carbonyldichlorid (SOCl2) til Na2CO3.

a) beregn pH i en 0,1000 M opløsning af Na2CO3.




b)

til 20 mL af ovenævnte opløsning tilsættes 15 mL 0,1000 M saltsyre.
hvad bliver pH i den resulterende opløsning.


det er hvad jeg har.

har ingen anelse...

Brugbart svar (0)

Svar #15
11. januar 2007 af frodo (Slettet)

ok, jamen så er den reaktion ikke relevant for opgaven.

Du skal bare kigge på en 0,1000 F opløsning af Na2CO3.
Her anvendes formlen for middelstærke baser.

Svar #16
11. januar 2007 af Bumster (Slettet)

har fundet fejlen... undskyld... der er COCl2 beklager meget

Svar #17
11. januar 2007 af Bumster (Slettet)

hvordan ser du at det er en middelstærk base?

Brugbart svar (0)

Svar #18
11. januar 2007 af frodo (Slettet)

fordi den har pKb på 3,68

Svar #19
11. januar 2007 af Bumster (Slettet)

ok tak.:D

så prøver jeg igen.

men hvordan bestemmer jeg så ph i b, når jeg engang finder pH værdien?

Brugbart svar (0)

Svar #20
11. januar 2007 af frodo (Slettet)

det må blive en pufferopløsning:

CO3(2-) (aq) + HCl(aq) --> HCO3(-) (aq) + Cl-(aq)

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.