Dansk Historieopgave

Historieopgave

17. december 2002 af SP anonym (Slettet)
Hej.
jeg skal til at skrive historieopgave men mangler et emne. Jeg kunne godt tænke mig ar skrive om noget med, "Socialismen vs. Liberalismen" og blande noget med den tredje vej ind. Men jeg mangler ligeosm et problemfelt. Der er vel heller ikke så meget materiale om emnet.
Det ville være rat hvis en havde et forslag til en problemstilling. Evt. et helt andet emne.

hilsen Niels

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2002 af Christian (Slettet)

Hmm.. Jeg tror nu nok du kan finde bunker af materiale, hvis du vælger at skrive om én eller flere ideologier indenfor et givent tidsrum. Som det blev foreslået i et andet indlæg kunne du jo skrive om de klassiske økonomers tanker. Du kunne jo også skrive historieopgave om cracket på Wall Street eller noget andet, hvis du blot ønsker på en eller anden vis at inddrage en diskussion af de positive og negative sider ved forskellige ideologier. Husk forresten at liberalisme grundlæggende kun er et menneskesyn, og i dette menneskesyn vil jeg bestemt ikke mene der indgår noget med, at visse befolkningsgrupper skal undertrykkes og leve i dyb fattigdom :) Kunne du ellers ikke uddybe lidt, er der f.eks. et overordnet emne, hvornår skal den skrives m.v.

Brugbart svar (1)

Svar #2
17. december 2002 af MarieBS (Slettet)

Jeg synes det lyder som et helt vildt spændende emne du har fundet. Jeg skriver selv historieopgave for tiden, og jeg ville enormt gerne have skrevet op den tredie vej, men den opstod desværre for sent til at høre indenfor tidsrammen. Jeg ved ikke så meget om det, men sådan som jeg har forstået det, prøver den at kombinere det bedste fra kapitalismen og kommunismen. Det er netop det, at to ellers uforenelige ideologier mødes, jeg synes gør det så interessant.
Jeg tror umiddelbart at det vil blive svært at presse sådan en opgave ind i en tidsmæssig ramme, medmindre du lægger hovedvægten på nogle af de fire første partier der opstår nogenlunde samtidigt, og gemmer den tredie vej til perspektiveringen.

Svar #3
17. december 2002 af SP anonym (Slettet)

Den skal skrives en gang i februar. Men vi er allerede gået i gang. Problemformuleringer skal være færdig til januar.
Vi har læst om:
Ægypten, International terrorisme, Politiske ideologier, Romerriget, USA (borgerkrigen, slaveriet), Middelalderen, Renæssance, 1. verdenskrig og Mellemkrigstiden.
Her er det det skal være indenfor. Hvis det er samfundsfagligt må vi godt gå længere op end mellemkrigstiden.
mvh Niels

Svar #4
18. december 2002 af SP anonym (Slettet)

Jeg syntes det lyder som et fedt emne.
Du kunne jo også perspektivere op til noget med globale rødder og deres ikke volds politik.

Skriv et svar til: Historieopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.