Dansk Historieopgave

2g Historieopgave - Vikingetiden

04. januar 2003 af SP anonym (Slettet)
Hej jeg skal snart skrive historieopgave. Jeg har valgt emnet Handel i Vikingetiden men jeg tængte på om der ikke er nogle har kender til nogle gode kilder og bøger om emnet. Eller som kender en god disposition.
Jeg har lige nogle flere spørgsmål : Hvor mange kilder skal man inddrage i sin opgave ? Hvilke slags kilder skal man refere til?

Med venlig hilsen
Lise

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. januar 2003 af MarieBS (Slettet)

Jeg ved desværre ikke så meget om vikingetiden, men da jeg selv skrev historieopgave var det ikke noget krav at der overhovedet skulle inddrages nogen kilder. (Med kilder mener jeg samtidig litteratur og kunst). Jeg mener at vores historielærer sagde at vores opgave skulle dække 50-80 siders grundbogsstof, afhængingt af hvor svært stoffet var. Vi skulle kun indsæte noter med kildehenvisninger hvis oplysningerne ikke stod i en alm. grundbog.

God fornøjelse med opgaven!

Marie

Brugbart svar (1)

Svar #2
05. januar 2003 af Kaare (Slettet)

Jeg vil helt klart anbefale at inddrage et eller andet ud over grundbogsstoffet - gerne kildemateriale. For os var historieopgaven i høj grad et projekt hvor vi skulle lære selvstændigt at samle stof sammen og arbejde kritisk med en problemstilling. At inddrage kilder (selvom det ikke behøves være i et særlig stort omfang) giver mulighed for at lave kildekritik og det demonstrere en masse evner som en opgave uden kilder ikke giver mulighed for. Under alle omstændigheder er det fint at lære at arbejde troværdigt i et lille forskningsprojekt som historieopgaven jo i virkeligheden er. Det er i hvert fald en arbejdsform man får brug for på universitetet og jeg er virkelig glad for at jeg lavede en historieopgave der både inddrog kilder og sekundærlitteratur.

Svar #3
07. januar 2003 af SP anonym (Slettet)

Et spændende emne du har fundet dig. der er utroligt meget at skrive om vikingetiden og og indenfor handelen. Du kan evt. komme ind på handelens påvirkning af vikingerne og deres samfund. Handelens udvikling, og hvad der gjorde denne mulig samt evt. møntens betydning i europa i vikingetiden. Husk det er vigtig at være meget kritisk overfor de givne kilder, det har stor betydning for din opgaves kvalitet. HELD OG LYKKE

Brugbart svar (1)

Svar #4
02. april 2003 af Whakapapa (Slettet)

Nu ved jeg ikke om du allerede har skrevet den, men du skal faktisk kun referere til en kilde, når du skal argumentere for noget. Desuden ville det være en god ide hvis du har, eller kender en, som har illusteret videnskab, for 1 år siden ca. var der en god omfattende artikel omkring handel i vikingetiden!

Svar #5
02. april 2003 af SP anonym (Slettet)

jeg husker artiklen i illustreret videnskab og den vil helt sikkert kunne bruges.
Du kan låne illustreret videnskab(i hvert fald få lov til at tage en kopi) på de fleste biblioteker.
Og ellers må du bare sige til, så kan jeg lige scanne artiklen ind og maile den til dig

Skriv et svar til: 2g Historieopgave - Vikingetiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.