IT
Excel
16. april 2004 af
dammy (Slettet)
Jeg kan ikke finde ud af at beholde en værdi i min celle.
=HVIS(B7>0;B14*(B8/B6);B14)
Dette er hvad jeg har prøvet. Meningen er at hvis B7 feltet er større end 0 så skal mit felt B14 forholdsberegnes, hvis ikke så skal den bare beholde værdien.
Ex. B7's værdi er 100 jeg skriver i B14 200 og tallet bliver nu reguleret. Hvis B7 er 0 så beholder B14 værdien.
Men mine parameter virker ikke rigtig, Den sidste del hvor jeg skriver B14 løser dette ikke havd skal jeg gøre????
=HVIS(B7>0;B14*(B8/B6);B14)
Dette er hvad jeg har prøvet. Meningen er at hvis B7 feltet er større end 0 så skal mit felt B14 forholdsberegnes, hvis ikke så skal den bare beholde værdien.
Ex. B7's værdi er 100 jeg skriver i B14 200 og tallet bliver nu reguleret. Hvis B7 er 0 så beholder B14 værdien.
Men mine parameter virker ikke rigtig, Den sidste del hvor jeg skriver B14 løser dette ikke havd skal jeg gøre????
Svar #1
16. april 2004 af Brian (Slettet)
Hvis du har skrevet formelen
=HVIS(B7>0;B14*(B8/B6);B14)
i cellen B14, så undrer det mig, at Excel ikke har protesteret.
Denne formel kan ikke stå i cellen B14, fordi den indeholder henvisninger til cellen selv - og Excel er ikke designet til at se forskel på en "gammel" værdi, som så skulle aflæses inden beregningen, og en "ny" værdi, som så er resultatet af beregningen.
Det er sådan, fordi hele konceptet i Excel er at alle formler altid passer, når man betragter hele arket i et øjebliksbillede. Et givet ark ved altså ikke hvordan det har set ud tidligere. Derfor kan formelen i B14 ikke beregnes.
Løsningen er at dele din information op, f.eks. lave en ny celle, der regner den regulerede elle uregulerede B14 ud.
=HVIS(B7>0;B14*(B8/B6);B14)
i cellen B14, så undrer det mig, at Excel ikke har protesteret.
Denne formel kan ikke stå i cellen B14, fordi den indeholder henvisninger til cellen selv - og Excel er ikke designet til at se forskel på en "gammel" værdi, som så skulle aflæses inden beregningen, og en "ny" værdi, som så er resultatet af beregningen.
Det er sådan, fordi hele konceptet i Excel er at alle formler altid passer, når man betragter hele arket i et øjebliksbillede. Et givet ark ved altså ikke hvordan det har set ud tidligere. Derfor kan formelen i B14 ikke beregnes.
Løsningen er at dele din information op, f.eks. lave en ny celle, der regner den regulerede elle uregulerede B14 ud.
Skriv et svar til: Excel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
